GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΚΟΛΑ ΚΙ ΑΠΛΑ...

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη . Την πρώτη του νίκη στο Top 16 της Euroleague πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Μπεσίκτας με 7...

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη.

Την πρώτη του νίκη στο Top 16 της Euroleague πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Μπεσίκτας με 77-64 . Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και στις δυο μεριές του παρκέ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήραν μια σημαντική νίκη με καλή διαφορά. Η τελευταία θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν ο Ολυμπιακόςήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια και στο αμυντικό ριμπάουντ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι κολακευτική για τους Τούρκους, με βάση την εικόνα του αγώνα.
Στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή. Τα αμυντικά ριμπάουντ ήταν εύκολη υπόθεση, οι αλλαγές γίνονταν με ακρίβεια και τα ατομικά μαρκαρίσματα αποτελεσματικά. Το μόνο που απέμενε στους παίκτες της Μπεσίκτας, ήταν οι ατομικές προσπάθειες και τα μακρινά σουτ, τα περισσότερα υπό κακές προϋποθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους μόλις 27 πόντους παθητικό.
Στο επιθετικό κομμάτι, η ανάπτυξη ήταν καλή, συνολικά όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι. Η συγκέντρωση σε αυτή τη μεριά του γηπέδου δεν ήταν ιδανική, καθώς χάθηκαν πολλά εύκολα καλάθια, που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι έδιναν την εντύπωση ότι ήταν πολύ ανώτερη ομάδα.
Στην επανάληψη η άμυνα των ερυθρολεύκων χαλάρωσε, δίνοντας την ευκαιρία στηνΜπεσίκτας να παραμένει σε εμβέλεια περίπου 10 πόντων. Όταν η επίθεση βραχυκύκλωσε για λίγα λεπτά στην 3η περίοδο, η διαφορά έπεσε και σε μονοψήφιο νούμερο. Οι Τούρκοι ευστόχησαν σε περιφερειακά σουτ, ενώ πήραν και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Όλα διήρκεσαν λίγο, μέχρι οι ερυθρόλευκοι να πατήσουν και πάλι το γκάζι.
Με συνοπτικές διαδικασίες η διαφορά ανέβηκε στην τελευταία περίοδο και ήταν σταθερά κοντά στους 15 πόντους. Το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί, καθώς αντίθετα με το ομαδικό παιχνίδι των γηπεδούχων, η Μπεσίκτας βασιζόταν σε ατομικές προσπάθειες για να διασπάσει την άμυνα. Όταν μια ομάδα αγωνίζεται με αυτό τον τρόπο στο σύγχρονο μπάσκετ, ουσιαστικά υπογράφει την καταδίκη της.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά, με αρκετούς όμως συμπαίκτες του να έχουν πολύ καλή απόδοση. Πρίντεζης, Antic, Law και οΚώστας Σλούκας, αποτέλεσαν σημαντικές βοήθειες στα κρίσιμα σημεία και περιόρισαν τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κομπάρσου.
Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη, κάνοντας απλά καλά τα βασικά. Το επίπεδο άλλωστε της Μπεσίκτας είναι μάλλον χαμηλό για αυτό το επίπεδο και οι νίκες της περισσότερο θα «πονέσουν» τον αντίπαλο, παρά θα ωφελήσουν. Εφόσον οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο προσεκτικοί, η διαφορά θα μπορούσε να ξεφύγει πολύ.
Σε κάθε περίπτωση, το εμπόδιο της Μπεσίκτας ανήκει στο παρελθόν, τουλάχιστον μέχρι την αναμέτρηση της Τουρκίας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν αυτό που ήθελαν και μάλιστα με καλή εμφάνιση, δείχνοντας ότι ξεπέρασαν το ατυχές αποτέλεσμα στη Βιτόρια. Ο δρόμος για την 8άδα είναι μακρύς, όμως οι βάσεις έχουν μπει και εφόσον οΟλυμπιακός είναι όπως πρέπει, δεν έχει να φοβάται πολλά πράγματα στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση