GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κιμ Γιονγκ Ουν: Να δώσουμε τέλος στη διαμάχη

Κιμ Γιονγκ Ουν: Να δώσουμε τέλος στη διαμάχη  O βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε σήμερα να τεθεί τέρμα στην αναμέτρηση με τη...

Κιμ Γιονγκ Ουν: Να δώσουμε τέλος στη διαμάχη 

O βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε σήμερα να τεθεί τέρμα στην αναμέτρηση με τη Νότια Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός "οικονομικού γίγαντα", στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα βορειοκορεάτη ηγέτη τα τελευταία 19 χρόνια.
Η οικονομική πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στη ριζική αύξηση της παραγωγής και σε βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσης, ενώ άλλος σημαντικός στόχος είναι η άμβλυνση των εντάσεων με τη Νότια Κορέα, είπε ο αρχηγός του κράτους.
Είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεάτης ηγέτης αναγιγνώσκει το μήνυμά του για τη νέα χρονιά από το 1994, όταν ο παππούς του, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, απηύθυνε ομιλία το έτος που απεβίωσε. Έκτοτε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ηγεσίας δημοσιοποιείται σε μορφή άρθρου στις εφημερίδες.
"Για να τερματιστεί ο διχασμός της χώρας και να επιτύχουμε την ενοποίηση είναι σημαντικό να σταματήσει η αναμέτρηση ανάμεσα στο βορρά και το νότο", δήλωσε ο νέος ηγέτης του κομμουνιστικού καθεστώτος στο μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και την τηλεόραση. "Η ιστορία των ενδοκορεατικών σχέσεων δείχνει ότι η αναμέτρηση μεταξύ συμπατριωτών δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον πόλεμο".
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εκλογή στην προεδρία της Νότιας Κορέας της Παρκ Γκέουν-Χίε, του συντηρητικού κόμματος, κι ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ μετά την πετυχημένη εκτόξευση ενός μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου Unha-3.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση