GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Φανταστικοί οι διάλογοι...

"Γνωρίζετε στον ΔΟΛ τις συνέπειες που έχει ο βρώμικος πόλεμος", twittάρει ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος προφανώς στο σημερινό ...

"Γνωρίζετε στον ΔΟΛ τις συνέπειες που έχει ο βρώμικος πόλεμος", twittάρει ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος προφανώς στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων για το "προεδρούκο, βάλε ένα ουίσκι".





2 σχόλια

  1. Παράλληλα η κατάργηση των φοροαπαλλαγών «ψαλιδίζει» σημαντικά τα οφέλη από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ που θα χορηγείται στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.

    Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις , καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογούμενου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις κι αυτές μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.

    Επίσης θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από το φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

    Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ανεβάζει σημαντικά τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους που πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία ή για κατοικία των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, καταβάλουν τόκους για την εξόφληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, πληρώνουν δίδακτρα σε φροντιστήρια ή ασφάλιστρα ζωής. Οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών είναι ακόμη μεγαλύτερες για τις οικογένειες με παιδιά. Από τα παραδείγματα προκύπτει αύξηση των φόρων που υπερβαίνει ακόμη και το 100% για τους φορολογούμενους με τρία παιδιά και μεσαία εισοδήματα.

    Ιατρικές δαπάνες
    «Δώρο-άδωρο» αποδεικνύεται στην πράξη η διατήρηση της έκπτωσης φόρου 10% στις ιατρικές δαπάνες που θα πραγματοποιούν από το 2013 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
    Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για πρώτη φορά μπαίνει όρος ότι δεν αναγνωρίζονται οι ιατρικές δαπάνες μέχρι ένα ύψος εισοδήματος. Το όριο αυτό είναι το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος. Και μόνο αυτό αρκεί για να «ψαλιδίσει» την πιο «ευαίσθητη» έκπτωση φόρου. Παράλληλα θα χορηγείται μόνο στο μέρος των δαπανών που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες ενώ το ποσό της μείωσης φόρου δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τις 3.000 ευρώ

    Ο νέος περιορισμός που τίθεται λειτουργεί ως εξής:

    - Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, προσκομίζει αποδείξεις από γιατρούς αξίας 2.000 ευρώ. Από τα 2.000 ευρώ, θα αναγνωριστούν μόνο τα 750 ευρώ καθώς τα 1.250 ευρώ (δηλαδή το 5% του εισοδήματος) δεν αναγνωρίζονται. Από τα 750 ευρώ, που θα αναγνωριστούν ο μισθωτός θα έχει έκπτωση φόρου 10% δηλαδή 75 ευρώ. Έτσι, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα προσκομίσει αποδείξεις αξίας 2.000 ευρώ για να γλιτώσει 75 ευρώ. Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα, θα κέρδιζε έκπτωση φόρου 200 ευρώ. Άρα, με το νέο σύστημα χάνει 125 ευρώ.

    Στη πράξη δηλαδή ακόμα και αυτή η «ψαλιδισμένη» φοροαπαλλαγή που απέμεινε για τους μισθωτούς και συνταξιούχους είναι δώρον... άδωρο καθώς δύσκολα θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να πραγματοποιήσουν το αναγκαίο ποσό ιατρικών δαπανών (με δική τους συμμετοχή) που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν μείωση φόρου κατά 10%.

    Στις ιατρικές δαπάνες που θα μπορούν να υποβληθούν στην εφορία περιλαμβάνονται:

    - Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς, γναθοχειρουργούς για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική.
    - Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών.
    - Τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη γενικά.
    - Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κλινική ή στο σπίτι.
    - Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τεχνητά μέλη κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα του φορολογικού, όταν θα μπει καλά το ... αγγούρι στο 90% των Ελλήνων ! Γι'αυτό υπάρχουν και κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ που στις δημοσκοπήσεις λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ !Όμως, ούτε έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις, ούτε ήρθε το Πάσχα και το καλοκαίρι και δεν θα πάρουμε δώρα και επίδομα άδειας, ούτε ήρθαν οι παρακρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα μειώνουν κι άλλο το μισθό !
    Ούτε είχε καταμετρηθεί το μπάχαλο στη Βουλή για τη συγκάλυψη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των ευθυνών για τα 4 χρόνια σκληρού "βιασμού" των Ελλήνων και την εξαπάτηση με τις ευθύνες για την ανικανότητα να βρουν όσους φοροδιέφευγαν. Υπάρχουν, κύριοι, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΑΝ ένας απλός δημόσιος υπάλληλος ζημιώσει με 1000 ευρώ το Κράτος από κάποια παράλειψη του, αυτός τι παθαίνει ; Αντιμωτωπίζει ποινική δίωξη ; Αυτοί που εδώ και 40 χρόνια ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και έσχατα και ΔΗΜΑΡ ) ζημιώνουν με δισ. ευρώ το Κράτος, γιατί έχουν μόνο πολιτικές ευθύνες ; Μας δουλεύετε ψιλό γαζί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση