GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία η νέα Γιάλτα;...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Αφήσαμε τελευταία την πρόβλεψη της στήλης για την θέση της Βόρειας βιομη...


Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/
Αφήσαμε τελευταία την πρόβλεψη της στήλης για την θέση της Βόρειας βιομηχανικής Ευρώπης και της Ρωσίας απέναντι στην εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης μέσα από μία μείζονος κλίμακας πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.
Κατ’ αρχάς η Ρωσία... Οικονομικό δεδομένο: Οι ρώσικοι υδρογονάνθρακες έχουν υψηλό κόστος εξόρυξης. Άρα την Ρωσική ενεργειακή βιομηχανία δεν την...
συμφέρει επ’ ουδενί μία πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή που θα έχει και σαν στόχο μεταξύ άλλων την δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου.
Όμως, έχει την ρεαλιστική δυνατότητα η Ρωσία και ο Πρόεδρος Putin να αντισταθεί στις επιλογές των ΗΠΑ, τις οποίες εξαναγκαστικά θα έχει υιοθετήσει και η μετά-κομμουνιστική Κίνα; Θα έχει αξιόμαχους συμμάχους εάν επιλέξει την αντίσταση;
Σε αυτό το σημείο λοιπόν πρέπει να διερευνήσουμε τις διαθέσεις της Βόρειο βιομηχανικής ευρωπαϊκής ελίτ.  Όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα μέχρι σήμερα, η βόρειο ευρωπαϊκή βιομηχανική ελίτ δεν διακρίνεται για μεγαλόπνοες προοπτικές. Την ενδιαφέρει αποκλειστικά, ακόμα και εν μέσω κρίσης, πως θα απομυζήσει και εν προκειμένω τον πλούτο του ευρωπαϊκού Νότου.
Την συμφέρει λοιπόν στο άμεσο μέλλον να πέσει δραματικά η τιμή του πετρελαίου; Σίγουρα ΝΑΙ αφού με αυτό τον τρόπο και θα βρει φθηνό καύσιμο για την βιομηχανική παραγωγή και θα παράγει φθηνά προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν πιο εύκολα οι φτωχοί ευρωπαίοι καταναλωτές. Ενώ εξασφαλίζει και την ευκολότερη αποπληρωμή των χρεών των χωρών του Νότου, ταυτόχρονα απομακρύνει και τον κίνδυνο κοινωνικής επανάστασης από τις δοκιμαζόμενες, μέσω των απάνθρωπων μνημονίων, τις νότιο-ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άρα θα συρθεί από την επιλογή των ΗΠΑ, παρ’ ότι γνωρίζει ότι και αυτή την φορά έχασε προτού καν αρχίσει τον νέο παγκόσμιο και οικονομικό αυτή την φορά πόλεμο.
Μοιραία ο Πρόεδρος Putin θα πρέπει να αντιμετωπίσει ολομόναχος την Αμερικάνικη επιθετική επιλογή. Είναι δυνατόν να τα καταφέρει; Είναι ολοφάνερο. Σίγουρα ΟΧΙ. Και ο Πρόεδρος Putin δεν διακρίνεται για έλλειψη ρεαλισμού.
Έχει αξιόλογο και αξιόμαχο στρατό. Έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με το Ιράν και το υπόλοιπο μη δυτικόφιλο αραβικό κόσμο. Θα  διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ και θα πάρει εκείνα τα ανταλλάγματα για να δώσει την έγκριση του για την έναρξη της πολεμικής περιπέτειας.
Μία νέα Γιάλτα προ των πυλών; Πιθανόν να έχει ήδη προκύψει η νέα Γιάλτα και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Δεν βλέπουμε στην Συρία κάποια αξιόλογη Ρωσική αντίδραση.
Ο αμφισβητούμενος από την μουσουλμανική και υποκινούμενη από την δύση "αντιπολίτευση", ο πρόεδρος Άσσαντ, έχει αντιμετωπίσει μόνος του μέχρι σήμερα το εσωτερικό πρόβλημα, άρα μοιραία αργά ή γρήγορα πιθανότατα θα ηττηθεί.
Μήπως λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα για την ύπαρξη νέας Γιάλτας η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Συρία η νέα Γιάλτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση