GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Δούρου για την επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι...

Η υπεύθυνη του τομέα εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχολιάζει τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας, στο Μάλι. «Από το απόγευμ...

Η υπεύθυνη του τομέα εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχολιάζει τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας, στο Μάλι.
«Από το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου, η γαλλική κυβέρνηση επισημοποίησε τη στρατιωτική της υποστήριξη στην κυβέρνηση του Μάλι, στη Δυτική Αφρική, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στη στρατιωτική επέμβαση σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με το Παρίσι, η στρατιωτική αυτή υποστήριξη έχει στόχο την ενίσχυση της κυβέρνησης του Μάλι στον αγώνα της κατά της προέλασης των ένοπλων φανατικών ισλαμιστικών (τζιχαντιστικών) ομάδων στο νότο», αναφέρει αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη, τείνει να επιδεινώσει την ένοπλη σύγκρουση στην αφρικανική χώρα.
«Η εξέλιξη αυτή, που ξυπνά αποικιοκρατικές μνήμες, τείνει να επιδεινώσει την ένοπλη σύγκρουση στην αφρικανική χώρα, μη δίνοντας λύση στα αδιέξοδα ενώ είναι άγνωστος ο χρονικός της ορίζοντας, όπως παραδέχθηκε το Παρίσι. Η επέμβαση της Γαλλίας εντάσσεται πολύ περισσότερο στη διαπάλη για νέες σφαίρες επιρροής σε μια ήπειρο όπου η έντονη οικονομική παρουσία της Κίνας έχει ενεργοποιήσει τα αποικιοκρατικά αντανακλαστικά των δυτικών πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων, παρά στην έγνοια για τη δημοκρατία, όπως υποστήριξε η γαλλική κυβέρνηση».
Κλείνοντας, η Ρένα Δούρου, εκτιμά ότι η έκκληση της κυβέρνησης του Μάλι, ενάντια στους φανατικούς ριζοσπάστες Ισλαμιστές, πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Αφρικανικής ένωσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ:
«Η έκκληση της κυβέρνησης του Μάλι για την αντιμετώπιση των ένοπλων φανατικών ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Αφρικανικής Ένωσης, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία του Μάλι και με τελικό στόχο την πολιτική λύση μέσα από το διάλογο με τους αντάρτες».

7 σχόλια

  1. Θέλετε και άλλες αποδείξεις ότι οι αριστεροί είναι Ισλαμοφασίστες?
    "Η έκκληση της κυβέρνησης του Μάλι για την αντιμετώπιση των ένοπλων φανατικών ριζοσπαστικών ισλαμιστικών ομάδων πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της Αφρικανικής Ένωσης"

    Μέχρι τότε οι Χριστιανοί θα είναι όλοι νεκροί ή μάλλον σφαγιασθέντες, σκοπός επετεύχθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, μπα η δασκαλιτσα εχει αποψη περι του Μαλην?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαργάρα την έκανε η Ρενούλα την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλι.

    Πολύ στο light και γύρω-γύρω το πήγε το θέμα.

    Φαντάζεστε να γινόταν η γαλλική επέμβαση επί Σαρκοζύ τι αφρούς θα έβγαζε από στόμα,μύτες και αυτιά;;;;

    Ενώ τώρα; Μουγγαμάρα,χεχεχεχεχε.

    Η .....σύντροφος (Τσοχατζοπούλου) Ρενούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν παλαβώσει!!
    Η Δούρου επιτίθεται στη Γαλλία επειδή ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Μάλι να τη βοηθήσει εναντίον των ισλαμιστών!!

    Η υπεύθυνη του τομέα εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχολιάζει τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας, στο Μάλι, η οποία έγινε κατόπιν επίσημου αιτήματος της κυβέρνησης του Μάλι που ζήτησε βοήθεια στην αντιμετώπιση των Ισλαμιστών Τζιχαντιστών!

    χοχοχο.. Αφού προσμένουν στις ψήφους των "προσφύγων" (άρα αυτών που έφυγαν από το Μάλι--> δηλαδή των Ισλαμιστών) ΤΙ ανακοίνωση θα έβγαζαν;

    Κάτι έχουν με το Ισλάμ οι Συριζαίοι.
    Μήπως το Οθωμανικό;..χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΛΙΣ ΣΟΥ ΣΚΙΣΩ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ , ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση