GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Cullinan":Το αστέρι της Αφρικής

"Cullinan":Το αστέρι της Αφρικής Το εντόπισε ο ανθρακωρύχος Frederick Wells ενώ επιθεωρούσε τις σήραγγες του ορυχείου σε βάθος...

"Cullinan":Το αστέρι της Αφρικής
Το εντόπισε ο ανθρακωρύχος Frederick Wells ενώ επιθεωρούσε τις σήραγγες του ορυχείου σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνεια και διέκρινε μια λάμψη να βγαίνει από τα τοιχώματα μιας στοάς. Αμέσως παρέδωσε τον θησαυρό στον ιδιοκτήτη του ορυχείου τον Sir Thomas Cullinan, που με την σειρά του το πούλησε στον κυβερνήτης της τοπικής επαρχίας του Transvaal. Με τη σειρά του ο κυβερνήτης το προσέφερε ως δώρο για τα γενέθλια του στον Βασιλιά της Βρετανίας Εντουαρντ VII.
Φοβούμενος πως το τεράστιο διαμάντι μπορεί να έπεφτε θύμα ληστείας στην διάρκεια του ταξιδιού του από την Αφρική στο Λονδίνο, ο Βρετανός βασιλιάς σκαρφίστηκε να παρουσιάσει ένα ατμόπλοιο γεμάτο με ντεντέκτιβ που, όπως άφηνε να διαρρεύσει, είχαν επωμιστεί την αποστολή να μεταφέρουν τον θησαυρό στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα το τεράστιο διαμάντι είχε ήδη ξεκινήσει ένα μοναχικό ταξίδι καλά κλεισμένο σε ένα ξύλινο κουτί με ένα άλλο πλοίο.
Ο Βασιλιάς εμπιστεύτηκε την κοπή του διαμαντιού σε έναν διάσημο επαγγελματία του είδους τον Ολλανδό Joseph Asscher. Μόνο μετά από έρευνες και υπολογισμούς έξι μηνών, ο Ολλανδός θα τολμήσει τελικά να κόψει το διαμάντι. Στην πρώτη του απόπειρα, η ατσάλινη λάμα του θα σπάσει, χωρίς όμως να υποστεί ζημιά το διαμάντι. Στην δεύτερη προσπάθεια το διαμάντι θα κοπεί όπως είχε ακριβώς σχεδιάσει.
Ο ίδιος ο Joseph Asscher μετά το πέρας της δύσκολης προσπάθειας του θα καταρρεύσει από νευρικό κλονισμό.
Το διαμάντι αργότερα θα κοπεί σε 9 μεγάλες πέτρες και στην συνέχεια σε 100 μικρότερες με την αξία τους να υπολογίζεται σε εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη από τις πέτρες ονομάζεται «Το αστέρι της Αφρικής» είναι 530 καρατίων και το θεωρούν ως το πιο τέλειο χρωματιστό διαμάντι του κόσμου.

ΠΗΓΗ:goodstory.gr
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση