GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Winehouse πέθανε από αλκοόλ...

Η βρετανική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο θάνατος της Amy Winehouse επήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μετά την επανεξέταση -...

Η βρετανική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο θάνατος της Amy Winehouse επήλθε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μετά την επανεξέταση -λόγω του εντοπισμού ενός διαδικαστικού λάθους- των πορισμάτων της πρώτης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της διάσημης τραγουδίστριας.
Η 27χρονη συνθέτρια είχε τη στιγμή του θανάτου της, τον Ιούλιο του 2011, ποσοστό αλκοόλ στο αίμα τουλάχιστον πενταπλάσιο του ανώτερου επιτρεπτού ορίου κατά την οδήγηση, δηλαδή 416 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά δέκατο του λίτρου αίματος, επιβεβαιώνει σήμερα η έρευνα.
Τον Οκτώβριο του 2011 η Σούζαν Γκριναγουέι, η αρμόδια ιατροδικαστής για την έρευνα σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου της τραγουδίστριας, είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Amy Winehouse πέθανε από τις επιπλοκές μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ ύστερα από μια περίοδο αποχής.
Ωστόσο τα πορίσματά της επανεξετάστηκαν λόγω ενός διαδικαστικού λάθους. Η Γκριναγουέι δεν είχε τα πέντε χρόνια πρακτικής που απαιτούνται στη Βρετανία για να παρεμβαίνει σε μια τέτοια έρευνα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση το Νοέμβριο του 2011.
Επιπλέον είχε διοριστεί στη θέση αυτή από τον σύζυγό της Άντριου Ριντ, επίσης ιατροδικαστή. Και αυτός υπέβαλε την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2011 μετά την ανακοίνωση έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του.
Σήμερα ο Σίρλεϊ Ράντκλιφ, ο αρμόδιος ιατροδικαστής για την επανεξέταση των πορισμάτων της έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τραγουδίστρια πέθανε από "υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που ήταν τοξική", προσθέτοντας ότι είχε στο αίμα της "συγκέντρωση αλκοόλ που συχνά προκαλεί το θάνατο".
Ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι η τραγουδίστρια είχε "καταναλώσει με τη θέλησή της το αλκοόλ" και ότι "δύο άδεια μπουκάλια βότκα ήταν το πάτωμα" όταν βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου στις 23 Ιουλίου του 2011.
Η Winehouse που είχε τιμηθεί με πέντε βραβεία Grammy, έδινε επί χρόνια μάχη για την απεξάρτησή της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Μετά το θάνατό της οι γονείς της εγκαινίασαν ένα ίδρυμα που φέρει το όνομά της και το οποίο προσφέρει βοήθεια σε νέους για την απεξάρτησή τους από τα ναρκωτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση