GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνθιμος: Το 95% των αριστερών είναι πιστοί

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν σε αυτή τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σε ε...

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν σε αυτή τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σε επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών, στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής, υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Αριστερά.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε προσκληθεί, δεν παρέστη και τον εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος είπε ότι οι υποχρεώσεις κράτησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην Αθήνα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις τοποθετήσεις στο συνέδριο φαίνεται ότι η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και της Αριστεράς, σε κοινωνικό επίπεδο, και ταυτόχρονα να παραμείνουν οι δύο πλευρές στις διακηρυγμένες θέσεις τους. «Σε αυτή τη δυσκολία είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι χωρίς διχασμούς», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν στην Αριστερά τόνισε και υπολογίζει ότι περίπου το 95% του κόσμου της Αριστεράς ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται "εχθροί" για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ιεράρχες και δυνάμεις της Αριστεράς κατά του συνεδρίου είπε ότι δεν τον ταράζουν ούτε τον εκνευρίζουν.

5 σχόλια

  1. Σε κοβω για πουστρονι του λογου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΡΕ @@@@@@@@@@@@@@@@@ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ .ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στους καραγκιόζηδες βάζεις και τον Άνθιμο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι περιμένεις από άνθρωπο που δεν έχει γαμήσει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση