GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bίντεο-Ο Τσίπρας στην επιτροπή «Σοφών»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής διαχείρισης που έχουν α...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής διαχείρισης που έχουν ασκηθεί από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Ο Αλ. Τσίπρας, σημείωσε πως οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο, δηλαδή να «συνταγματοποιήσουν την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή».
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ


3 σχόλια

  1. «Ο Αλέξης καλύτερα να αρχίσει με τα Κλασικά Εικονογραφημένα»

    Με μια εκτενή αναφορά στη βιβλιοθήκη του Αλέξη Τσίπρα και στα βιβλία που αποτελούν σημεία αναφοράς για το δημόσιο λόγο του, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Ηλίας Κανέλλης κάνει μερικές αναγνωστικές προτάσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Ηλίας Κανέλλης στη στήλη του σήμερα με τίτλο «Αποψυγμένα βιβλία», θυμάται ότι το 2006 σε συνέντευξή του είχε ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα ποια βιβλία έχει στη βιβλιοθήκη του για να πάρει την απάντηση «τους κλασικούς». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοούσε τον Μπαλζάκ αλλά το «Κράτος και Επανάσταση» του Λένιν, το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, το «Η καταγωγή της οικογένειας» του Ένγκελς» για να προσθέσει στη συνέντευξη «... αλλά εντάξει ας μη φορτώσουμε τον κόσμο με αυτά».

    Με αφορμή την πρόσφατη εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Αντόνιο Γκράμσι, ο Ηλίας Κανέλλης γράφει: «Στεναχωρήθηκα. Όχι γιατί πάει να φορτώσει τον κόσμο με πράγματα που καταλαβαίνει, αλλά γιατί φορτώνεται ο ίδιος με πράγματα που δε μπορεί και δεν χρειάζεται να καταλάβει».

    Ο Ηλίας Κανέλλης καταλήγει ως εξής: «Η ξύλινη, κοινότοπη και, εντέλει, άσχετη περιδιάβαση πάνω από ένα γνωστικό εργαλείο πραγματικά άχρηστο στην ιστορική καμπή που περνάμε, αποδεικνύει ότι, όταν στα 18 σου δεν διαβάζεις του κλασικούς που χρειάζεται, τα 38 απλώς ισορροπείς πάνω από δυσκολοχώνευτα τσιτάτα και σοβαροφανείς αερολογίες.

    Μήπως ήταν καλύτερα να αρχίσει με τα Κλασικά Εικονογραφημένα;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα να τα δουν αυτοι οι γελοιοι που κυβερνησαν μεχρι σημερα μας κατακλεψαν μας χρεωκωπησαν και εδωσαν το δικαιωμα σε αγραμματους και αστειχειωτους τυπους σαν τον Τσιπρα και τον Παππα που η μονη τους σχεση ειναι με την κουκουλα και της καταληψεις να μας κανουν μαθηματα δημοκρατιας και οικονομιας με αποληθωματα του παρελθνοντως τυπου Κωνσταντοπουλου που ειναι στη λιστα Λαγκαρτ να μα κανουν τους σοφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ο… απηνής διώκτης του Ανδρέα Παπανδρέου που ουσιαστικά αυτός τον αθώωσε, επαναδραστηριοποιείται και θα αναλάβει να κωδικοποιήσει τις «σοφές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ!!

    Και μια και η Επιτροπή Σοφών θα αρχίσει να μαζεύει «αριστερές» προτάσεις, μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στο έργο της προτείνοντας:
    * Να μπει στο Σύνταγμα επισήμως η ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία», όπως εισηγούνται στην Κουμουνδούρου.
    * Να νομιμοποιηθεί η βία των κουκουλοφόρων, οι μολότοφ και τα καμένα καταστήματα, εφόσον όλα αυτά γίνονται γιατί έχουμε μνημόνιο, κι επομένως όλα δικαιολογούνται.
    * Να υπάρξει νόμος που θα επιτρέπει στους αναρχικούς να καταλαμβάνουν κτίρια και να τα χρησιμοποιούν ως αποθήκη μπουκαλιών μπύρας κι εύφλεκτου υλικού, εφόσον όμως όλα αυτά πηγαίνουν για ανακύκλωση.
    * Να μπει στο Σύνταγμα ως μοναδικό νόμισμα η δραχμή, μιας και με το ευρώ δεν συμβιβάζονται οι Συριζαίοι.
    * Να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξη ΑΟΖ στα… Τουρκοβούνια και την Κοζάνη ώστε να κινούνται ελεύθερα οι… ελεύθεροι αγωνιζόμενοι Πυρήνες.
    * Να προβλεφθεί στο Σύνταγμα το επίσημο «λιντσάρισμα» των μνημονιακών.
    * Να δοθεί σύνταξη αντιστασιακού στα 20χρονα που κάνουν ληστείες για το τρομοκρατικό ταμείο και που βασανίζονται (σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη) όπως οι αντιστασιακοί της Χούντας.
    * Να ονομαστούν και με συνταγματική βούλα τα Ιμια… Καρντάκ έτσι ώστε να δικαιωθεί ο σύντροφος Συριζαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση