GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων ο απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Bόλου

Με συμβούλους των μειοψηφιών να κάνουν λόγο για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, και για πολιτικές προεκλογικές συμμαχίες που τηρήθηκαν...

Με συμβούλους των μειοψηφιών να κάνουν λόγο για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, και για πολιτικές προεκλογικές συμμαχίες που τηρήθηκαν στο ακέραιο, παρουσιάστηκε  ο απολογισμός πεπραγμένων της Δ.Α. για τη διετία 2011 – 2012. Ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης στην τοποθέτησή του, δήλωσε ότι παρά το ζοφερό περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή, επέμεινε στις αρχές νομιμότητας, χρηστής διοίκησης, κι υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνοντας ότι, στο Δήμο εφαρμόζεται το πειθαρχικό δίκαιο. Ωστόσο, μεταξύ άλλων, αναγνώρισε ότι υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα που κυρίως επικεντρώνονται στην βασανιστική καθημερινότητα των πολιτών μας. Στη συνέχεια, η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, και τις δυσκολίες που κλήθηκε ο Δήμος να αντιμετωπίσει, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης, αναφέρθηκε στο έργα και στα χρηματοδοτικά προγράμματα και πως αυτά, αξιοποιήθηκαν από το Δήμο. 
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή, επανέλαβε ότι, ο Δήμαρχος βάζει χαμηλά τον πήχη, και ζήτησε να γίνει σύγκριση με Δήμους με καλύτερες αποδόσεις. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μακρή «Πολιτικές προεκλογικές συμμαχίες τηρήθηκαν στο ακέραιο. Θα ‘θελα να ξεκινήσετε θαρραλέα και να αποδώσετε πολιτικές ευθύνες». Μάλιστα χαρακτήρισε ανακριβής τη δήλωση του Δημάρχου για την τήρηση του πειθαρχικού δικαίου, φέρνοντας το παράδειγμα της ΔΕΥΑΜΒ και τονίζοντας ότι, δεν αποδόθηκαν ευθύνες. Παράλληλα δήλωσε ότι «Η κριτική μου είναι σκόπιμα προσεκτική για να εκφράσω τη στεναχώρια μου για τις αποδόσεις του Δήμου. Από εμάς δεν έχετε καμία άφεση αμαρτιών»
Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας  Γ. Μουλάς αναφέρθηκε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον πρώην Δήμαρχο Βόλου Κυρ. Μήτρου και τον πρώην Αντιδήμαρχο Π. Μαρκάκης, καθώς και τρεις υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου, η πρώτη ζημιώθηκε με το ποσό των 700.000 ευρώ, επανήλθε στο θέμα της ΕΡΓΗΛ και ζήτησε από το Δήμαρχο να δρομολογήσει λύσεις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε διάφορα έργα όπως το τοιχίο στον Κραυσίδωνα και την ανάπλαση πλατειών κάνοντας λόγο για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος
Από την πλευρά του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε «Σας έχουν γυρίσει οι πολίτες την πλάτη. Κανένας πολίτης δεν είναι σήμερα εδώ. Τους δώσατε φρούδες ελπίδες. Βγείτε από το Δημαρχείο και μιλήστε με τους πολίτες».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή, ότι εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική «Νόμος και Τάξη», και κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι, δείχνει την αυταρχικότητά του, ενώ παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν στην αντεργατική πολιτική. Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Γ. Μολοχίδης διευκρίνισε ότι δε θα μηδενίσει το έργο του Δημάρχου, και τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Δήμου. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, το ενδεχόμενο κατάρρευσης των Δήμων συνιστά πολιτικό πρόβλημα, και δήλωσε ότι «τίθεται σε κίνδυνο ο κοινωνικός ρόλος του θεσμού. Καλούμε τη Δ.Α. να κάνει άλλο ένα βήμα και να δείξει την κατανόησή της προς τους πολίτες».
Απαντώντας ο Δήμαρχος στις τοποθετήσεις των επικεφαλής, αναφερόμενος στην κ. Μακρή, επεσήμανε ότι έκανε μία προσπάθεια να κάνει μια συνετή τοποθέτηση, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την έμμονη ιδέα ότι με επίθεση κατά του Δημάρχου θα λυθούν τα εσωπαραταξιακά της προβλήματα, ενώ δήλωσε ότι δεν αξίζει να σχολιάσει όσα είπε ο κ. Μουλάς. Παράλληλα, την διαβεβαίωσε ότι από πλευράς Δήμου, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και κάποια στιγμή θα υπάρξουν και οι όποιες συνέπειες που προβλέπονται από ένα κράτος δικαίου και όσον αφορά στις υποθέσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, διευκρινίζοντας ότι, για το θέμα με τη ΔΕΥΑΜΒ, επίσημα στο Δήμο δεν έχει έρθει κανένα επίσημο έγγραφο ακόμη. Όσον αφορά στην κριτική που ασκήθηκε από τη ΛΑΣ, δήλωσε ότι δεν είχε καμία έκπληξη, ωστόσο ευχάριστη έκπληξη χαρακτήρισε την κριτική του κ. Μολοχίδη.

mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση