GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ...

Από τον   JohnnyK . Την τρίτη του νίκη στην φετινή Euroleague πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στηνΦενερμπαχτσέ/Ούλκερ και μάλιστα με χαρακ...

Από τον  JohnnyK.

Την τρίτη του νίκη στην φετινή Euroleague πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στηνΦενερμπαχτσέ/Ούλκερ και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μετά από καιρό μια καλή εμφάνιση, η οποία ήταν υπεραρκετή για να τους βάλει και πάλι γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η τουρκική ομάδα εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ κατώτερη των περιστάσεων κι απέδειξε για μια ακόμη φορά πως τα μεγάλα ονόματα από μόνα τους δεν κάνουν μεγάλη μια ομάδα.

Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μονάχα στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν τρομερά εύστοχοι. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε καλή κυκλοφορία και περνούσε με ευκολία τη μπάλα στο ζωγραφιστό, όπου οι ψηλοί του έκαναν πάρτι. Επιπλέον, η «ανύπαρκτη» άμυνα των Τούρκων καθιστούσε εύκολη την διείσδυση από τους περιφερειακούς των ερυθρολεύκων. Ακόμη, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιστροφές της Φενέρ κι έτρεξε το γήπεδο όποτε βρήκε ευκαιρία. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα βρισκόταν κοντά στο σκορ, μόνο κατά το διάστημα που ήταν ιδιαιτέρως εύστοχη από την περιφέρεια. Πέραν τούτου, δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο στο παιχνίδι της.

Στο αμυντικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε στην αρχή του αγώνα, η βελτίωση ωστόσο ήταν εμφανής στη συνέχεια. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε ενέργεια, κάτι που είχε αποτέλεσμα πολλά κλεψίματα και κατά συνέπεια αιφνιδιασμούς και πολλά λάθη της αντίπαλης ομάδας, τα οποία διευκόλυναν τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φενερμπαχτσέ παραδόθηκε στη μοίρα της και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν… κατανόηση. Με αυτό τον τρόπο, η διαφορά περιορίστηκε μόλις στους 11 πόντους, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με αυτόματο πιλότο τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Με λίγη προσπάθεια, ίσως είχε φτάσει σε διαστημικά επίπεδα.

Σε ατομικό επίπεδο, οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας τα πήγαν καλά και προσέφεραν σε διαφορετικούς τομείς. Ο Σπανούλης δεν ήταν εκθαμβωτικός στην επίθεση αυτή τη φορά, όμως συνέφερε πολύ στη δημιουργία. Ο Πρίντεζης τα πήγε καλά επιθετικά, όμως στην άμυνα δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Andersen. Ο Giorgi Shermadini ήταν και πάλι πολύ καλός, προσφέροντας σε άμυνα κι επίθεση. Όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να δικαιώνει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα. Hines και Law είχαν επίσης θετικό πρόσημο για όσο διάστημα πρόλαβαν να αγωνιστούν. Τέλος, καλή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό για τον Στράτο Περπέρογλου. Μπορεί να σκόραρε λίγο, όμως έκανε σπουδαία δουλειά στην προσωπική άμυνα και στον τομέα των ριμπάουντ.

Το πολύ σημαντικό γεγονός της νίκης του Ολυμπιακού ήταν ότι ξεπέρασε τις… ειδικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στον αγώνα και τη λειψανδρία που δημιούργησαν: την αποβολή δηλαδή του Law για τη συμπλοκή με τον Sato και τον τραυματισμό του Hines, που ευτυχώς δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Χάρη στο πρώτο γεγονός, ο Ολυμπιακόςαπέμεινε με μόλις δυο guard: τους Σπανούλη και Σλούκα. Παρ’ ότι λοιπόν επιβαρύνθηκαν με πολλά αγωνιστικά λεπτά και οι δυο στάθηκαν στο ύψος τους, συμβάλλοντας σε μια εύκολη επικράτηση. Η απουσία του Hines δεν φάνηκε ιδιαίτερα, καθώς στο χρονικό σημείο που συνέβη η Φενέρ είχε παραδοθεί, ενώ οι Shermadini καιΠρίντεζης είχαν ήδη καλή απόδοση.

Με αυτή τη νίκη οι ερυθρόλευκοι πλησιάζουν ακόμη περισσότερο τις προνομιούχες θέσεις του ομίλου, αναμένοντας το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα της Κάχα Λαμποράλ με την Κίμκι. Με τη λήξη του αγώνα, μια από τις δυο ομάδες θα νιώθει την ανάσα του. Επιπλέον, κέρδισαν την απαραίτητη ηρεμία και πλέον μπορούν να αφοσιωθούν στις διπλές εγχώριες αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, οι οποίες θα κρίνουν την τελική κατάταξη και το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα, καθώς και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Υ.Γ. Οι αποβολές των Sato και Law ήταν απολύτως σωστές. Φυσικά ο πρώτος έχει την ευθύνη, καθώς ξεκίνησε άνευ λόγου κι αιτίας την ιστορία, ο δεύτερος όμως ανταπέδωσε με χτύπημα. Αυτό όμως οφείλει να το εξετάσει η αρμόδια επιτροπή της διοργάνωσης και να επιβάλει την ανάλογη τιμωρία. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ εύκολο κάποιος να καταδικάσει την συμπεριφορά του guard του Ολυμπιακού και το χτύπημα-αντίδρασή του. Χωρίς να δικαιολογούμε την αντίδρασή του, επισημαίνουμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο πάνω στην ένταση του αγώνα, να δεχτείς ένα εσκεμμένο χτύπημα και να μην ανταποδώσεις. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το άθλημα, ακόμη και στα παιδικά του χρόνια.
http://mpalanalyseto.wordpress.com/

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!!!!!

    Άντρες μην αυτοκτονείτε και αν στράβωσε η ζωή σας, κι αν τα οικονομικά σας ήρθανε ανάποδα, κι αν η ΑΓΙΑ ή η ΠΟΥΤΑΝΑ που έχετε πλάι σας στερείτε την ζωή που είχε πριν, εσείς μην αυτοκτονείτε!
    Έχετε ακούσει ρε Άντρες, που σας μεγαλώσανε γυναίκες μαθαίνοντας σας πως εσείς σαν Άντρες πρέπει να βγάνετε πάντα τα κάστανα από την φωτιά καείτε δεν καείτε, σε αυτήν την οικονομική κρίση για καμιά γυναίκα να αυτοκτόνησε; Ακούσατε για καμιά από αυτές τις Αγίες ή τις Πουτάνες που όταν εσείς γαμιόσασταν για να τα βγάλετε πέρα και αυτές με το μαμαδίστικο, με την πουτανιά και την υστεροβουλία στρέφανε τα παιδιά σας εναντίων σας, γλείφοντας τα, για να τα έχουν με το μέρος τους αν τύχει καμιά στραβή να αποπειράθηκε πραγματικά να αυτοκτονήσει;
    Καμιά τους και ούτε θα το κάνει γιατί έχει τον άντρα της, την τιμή της και το καμάρι της να τα βροντήξει, να τρελαθεί πιεσμένος από τα χρέη να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και να φουντάρει, και αυτή περίλυπη χήρα με μαύρα ή χωρίς μαύρα να βλαστημά μέσα της την ώρα και την στιγμή που σας παντρεύτηκε, που δεν παντρεύτηκε ένα κλέφτη, ένα απατεώνα, ένα αγύρτη, να της τα φέρνει ολοζωής παρά παντρεύτηκε ένα που κοίταζε με τίμιο τρόπο να ζήσει και αυτός και η οικογένεια του, και είναι τέτοια γιατί το έβλεπε πως θα φουντάρετε, ήταν γραμμένο στο κούτελο σας και όμως έκανε την πάπια, για να απαλλαγή μια ώρα αρχίτερα από τον ανίκανο, και το μοναστήρι νάναι καλά.

    Άντρες μην αυτοκτονείτε ! Και να πείτε στην ΑΓΙΑ ή στην ΠΟΥΤΆΝΑ που έχετε πλάι σας πως από εδώ και πέρα θα τρώει ξερό ψωμί και ελιές, πως θα πάει στο συσσίτιο, και στα παιδιά σας επίσης να πείτε πως ως εδώ ήτανε τα τελευταίου τύπου κινητά, και να τους πείτε και να τα μάθετε πως η ζωή έχεις δυσκολίες, και δεν θα τους το μάθει κανείς άλλος παρά μόνο εσείς ΕΝ ΖΩΗ, αυτό που ΔΕΝ σας μάθανε εσάς και νομίζετε πως η αυτοκτονία είναι η λύση του προβλήματος σας, και να πείτε στους δανειστές σας πως αν θέλουν να πάρουν κάποτε τα λεφτά τους πρέπει να κρατηθείτε ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

    ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ! Γιατί εσείς που το σκέφτεστε δεν ήσασταν κλέφτης, λαμόγιο, τσανακογλύφτης, άτιμος, αλλά ένας άνθρωπος που σαν όλους τους ανθρώπους, μπορεί κάπου στην δίνη της ψεύτικης ευμάρειας που ζούσαμε να κάνατε ένα βήμα παρά πέρα για το καλό της οικογένειας σας, αλλά τα πράγματα ήρθαν ανάποδα, και θα ερχόταν ανάποδα όσος καιρός και να περνούσε, γιατί το ΚΡΑΤΟΣ που ζει πέρα από τις δυνατότητες του με δανεικά κάποια μέρα θα χρεοκοπούσε, και εμείς χρεοκοπήσαμε, και σαν Έθνος και σαν κοινωνία και σαν μονάδες, όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας στο μέλι, άλλος με το κουταλάκι του γλυκού άλλος με την κουτάλα της σούπας και άλλος με το φτυάρι, αλλά όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του, αυτόν που τον βόλευε σε συγκεκριμένη στιγμή, τόπο και ώρα, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΟΣ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΛΩΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ! Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    Γι’ αυτό ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ! Με κατεβασμένο το κεφάλι ή όχι σταθείτε στα πόδια σας, βάλτε κανόνες, ξαναρχίστε από χαμηλότερα, από τον πάτο, από τα σκατά, αλλά αρχίσετε και θα δικαιωθείτε, ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Η ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση