GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΑΣ: Έτσι έγιναν οι ληστείες στην Κοζάνη...

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομ...

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και υποκατάστημα τράπεζας, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας, και αφού εισέβαλλαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της τράπεζας.
Ταυτόχρονα, δύο άλλα άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων άρπαξαν 4.020 ευρώ, ενώ και σε αυτή την περίπτωση ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.
Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με τους δράστες, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Στη συνέχεια, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα.
Οι δράστες - όπως προέκυψε - εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά από το Βελβεντό Κοζάνης και μετεπιβιβάστηκαν σε κλούβα. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν οδηγό αυτοκίνητου στην Εθνική Οδό Κοζάνης Βέροιας, στο Δ.Δ. Καστανιάς, και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.
Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν την κλούβα να κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια. Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά ακινητοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας. Σύμφωνα με την αστυνομία ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς ιδιώτης. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .
Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε μια ακόμη κλούβα με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο.
Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.
Συνολικά μέχρι τώρα συνελήφθησαν τέσσερις δράστες, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τέσσερις.
Στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού βρέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα με τα οποία είχαν διαφύγει αρχικά οι δράστες.

2 σχόλια

  1. Αυτοί είναι, μετά τις φάπες που έφαγαν, οι 4 καραγκιόζηδες (ένας φίλος του Γρηγορόπουλου) που πήγαν να το παίξουν τρομοκράτες!

    [Αν κρίνω από τα μπλαβισμένα μάτια και τα σκισμένα χείλη, βρίσκω άψογα τα παιδιά της αντιτρομοκρατικής!
    Προσέjτε ότι ο πρώτος καραγκιόζης αντιστέκεται ακόμα και την ώρα της φωτογράφησης...
    Όσο για τα κομμούνια που θα μιλήσουν για ξυλοδαρμό και καταπάτηση δικαιωμάτων... ε! τι να κάνουμε;
    Καμιά φορά στην Επανάσταση μπορεί να πέσει και καμιά φάπα!
    Ε, τι να κάνουμε που τις φάπες τις τρώνε συνήθως αυτοί...
    Μην κάνουν σαν τις γκόμενες! Εξάλλου η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φώτο για να τις στείλουν στα φιλαράκια τους της Guardian...]

    ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2013
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων (4) ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης
    ( Σχετ. σημερινό Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Μακεδονίας )

    Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
    Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

    Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

    Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

    Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

    Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:

    (α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής


    Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα

    (β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.


    Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα

    Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τρομοκρατία δεν είναι όπως την ξέραμε παλιά. Δεν είναι 5-10 άτομα που είχαν βρει ελάχιστα όπλα, έκλεψαν και μερικά από το Συκούριο και σκότωσαν ορισμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες ή χουντικούς, αστυνομικούς πράκτορες της ΣΙΑ.
    Η νέα γενιά τρομοκρατίας είναι πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει η ελληνική κοινωνία.

    Διαθέτουν απίστευτο οπλισμό και μπορούν να βρουν οποιοδήποτε όπλο, οποιαδήποτε στιγμή.
    Έχουν Καλάσνικοφ, Σκόρπιον, μικρά και μεγάλα πιστόλια, ότι φαντάζεται ο νους.

    Είναι πάρα πολλοί , έχουν στρατολογηθεί πάρα πολλοί νεαροί. Σκεφτείτε μόνο ότι μέχρι χθες είχαν συλληφθεί 33 άτομα ως μέλη των Πυρήνων κι άλλοι 8-10 του Επαναστατικού Αγώνα.
    Έχουν βρεθεί πολλές γιάφκες, έχουν κατηγορηθεί πολλοί ακόμη.
    Μιλάμε για κανονικό στρατό από νεαρούς 20-30 ετών που κάποιος τους στρατολογεί.

    Και φυσικά δεν είναι παιδιά διαλυμένων οικογενειών που τους χτυπά η κρίση και ξεσπάνε με το να γίνονται τρομοκράτες.
    Τα ξεχνάμε αυτά τα στερεότυπα.

    Είναι φυγόμυαλοι, τεμπέληδες που κλέβουν τράπεζες και ζουν ζωή χαρισάμενη μεταξύ ενός τρομοκρατικού χτυπήματος και ενός άλλου;
    Ποιος ξέρει;
    Σημασία έχει ότι έτσι που πάμε θα γεμίσουν οι φυλακές με νεαρά παιδιά που θα επιμένουν ότι η μόνη λύση είναι η τρομοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση