GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-Προβόπουλος:Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες

Τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στ...

Τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια Έκθεση που παρουσίασε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από λίγους μόνο μήνες, είναι φανερό ότι πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Όσο παγιώνεται αυτή η εκτίμηση, τόσο θα βελτιώνεται το κλίμα στην Ελλάδα και θα διαμορφώνει συνθήκες ενάρετου κύκλου.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής χωρίς αποκλίσεις και καθυστερήσεις.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ "διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος μιας μακράς, δύσβατης και επίπονης διαδρομής με υψηλό τίμημα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Το τμήμα που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι εξίσου δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν. Τώρα που το τέρμα της διαδρομής, γίνεται επιτέλους ορατό οφείλουμε να εντείνουμε την προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες ."
Η ΤτΕ προβλέπει για το 2013 ύφεση της οικονομίας της τάξεως του 4,5% και διόγκωση της ανεργίας. Για τον λόγο αυτό ο διοικητής επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
Το ΑΕΠ της χώρας σωρευτικά την περίοδο 2008 - 2013 θα έχει υποχωρήσει κατά 24,6%. Το ποσοστό της ανεργίας κατά μέσο όρο το 2012 διαμορφώθηκε στο ιστορικώς υψηλό επίπεδο του 24,5%, ενώ εφέτος αναμένεται περαιτέρω διόγκωση του. Οι εξελίξεις αυτές εκτιμάται ότι δυσχεραίνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Παρά ταύτα επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεπόμενη ύφεση επιτάσσει ταχύτερο βηματισμό στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΤτΕ στη δημιουργία προϋποθέσεων για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα πρέπει να τεθεί ως κεντρική επιδίωξη η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. Προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί, επίσης, στον εκσυγχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Έτσι θα δημιουργηθούν περιθώρια για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων, η οποία έχει αυξηθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό αφενός θα τονώσει το αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης και αφετέρου θα δημιουργήσει θετικές προσδοκίες που θα αντισταθμίσουν εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών.


Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ



3 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο Ελληνες στο γένος στις στρατιωτικές σχολές ζητούν 85 βουλευτές της ΝΔ !

    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΞΟΜΟΙΩΣΑΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΜΟΥ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ; ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100.000 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ; ΟΥΑΙ, ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.

    ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ 25%, ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ.ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΕΡΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    DEFAULT KAI ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
    H ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΟΥΣΤ !
    ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΕ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση