GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παμβολιώτικος ξεσηκωμός εναντίον του Δημάρχου Βόλου για την πολιτική δίωξη εργαζόμενου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Συνδικάτα, Σωματεία, Σύλλογοι Επαγγελματιών, Εργαζομένων και Φοιτητών αλλά και κόμματα, υπογρ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: Συνδικάτα, Σωματεία, Σύλλογοι Επαγγελματιών, Εργαζομένων και Φοιτητών αλλά και κόμματα, υπογράφουν και ζητούν την ανάκληση της απόφασής του
Χαρακτηριστικά παμβολιώτικου ξεσηκωμού αλληλεγγύης υπέρ δημοτικού εργαζόμενου και εναντίον του Δημάρχου Βόλου Παναγιώτη Σκοτινιώτη, παίρνει η απόφαση του δεύτερου να μην κάνει πίσω στην μετακίνηση του προϊσταμένου της καθαριότητας στη Ν. Ιωνία Βόλου, την οποία οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ως πολιτική δίωξη.
Η επιλογή του Δημάρχου να ακολουθήσει την σκληρή γραμμή, που υπαγορεύεται εξάλλου και από τα δύο εκ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα οποία υποστήριξαν την εκλογή του, ακόμα και με κατευθυνόμενα σχόλια διά του τοπικού Τύπου, όπως κατήγγειλε ο τέως Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου" (ΕΔΩ) και πιο συγκεκριμένα μέσω της εφημερίδας "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ", όπως κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας (ΕΔΩ), έχει οδηγήσει Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλόγους Επαγγελματιών, Εργαζομένων και Φοιτητών αλλά και κόμματα, να συσπειρωθούν, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασής του.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από 30 ώρες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.600 υπογραφές καταγγελίας της πολιτικής δίωξης εναντίον του εργαζόμενου, μεταξύ των οποίων και αυτές των παρακάτω, οι οποίοι υπογράφουν το εξής κείμενο:
"Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη μετακίνηση του Θόδωρου Τσαλούχα από προϊστάμενο της Καθαριότητας Ν. Ιωνίας στην Πορταριά. Μετακίνηση που αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη γιατί ο Θ. Τσαλούχας σα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του χώρου, που αποφασίζονταν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του και της Ομοσπονδίας του.
Η Δημοτική Αρχή έχει στοχοποιήσει το Θόδωρο Τσαλούχα όλο το προηγούμενο διάστημα την περίοδο του πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων του δήμου ενάντια στις απολύσεις, με αναφορές, απειλές μέχρι και για απόλυση, ενώ αξιοποίησε και εισαγγελικές παρεμβάσεις.
Η απομάκρυνσή του έχει ξεκάθαρο στόχο την αποκοπή του από την πλειοψηφία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στοχεύοντας τον ίδιο το σύλλογο και την αγωνιστική πορεία του. Ταυτόχρονα θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους ότι θα τιμωρείται η όποια συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα στο Δήμο. Εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που αφορά το μέλλον της Καθαριότητας στο Δήμο Βόλου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα.
Προσυπογράφουν το παραπάνω τα σωματεία:
01. Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
02. Σωματείο εργαζομένων ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε
03. Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών και τυποποιημένων Ν. Μαγνησίας.
04. Ένωση εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου Ν. Μαγνησίας
05. Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας
06. Σωματείο εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ
07. Σωματείο εργαζομένων ARTENIUS HELLAS (πρώην VPI)
08. Σωματείο εργαζομένων ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – DIA,   παράρτημα Ν. Μαγνησίας
09. Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου
10. Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας
11. Σύλλογος εργαζομένων ΒΕΚ
12. Σύλλογος εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ
13. Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Μαγνησίας
14. Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών Η/Υ, τηλεπικοινωνιών και Δικτύων.
16. Φοιτητικός Σύλλογος Οικονομικού
17. Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
18. Φοιτητικός Σύλλογος Δασκάλων
19. Φοιτητικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής
20. Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας
21. Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας
22. Σύλλογος Πρατηριούχων Καυσίμων Μαγνησίας
23. ΕΛΜΕ Μαγνησίας
24. Σύλλογος Δασκάλων Μαγνησίας
25. Σύλλογος Υδραυλικών Θεσσαλίας
26. Σωματείο Ξυλουργών
27. Συντονιστική Επιτροπή Πενταμηνιτών
Επίσης υπογράφουν οι:
01. Νάνος Απόστολος, τέως βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Βόλου
02. Ριζόπουλος Αποστόλης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου
03. Νίκου Κώστας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου
04. Κοντάκης Μάνθος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου
05. Μπασδάνης Τέλης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας
06. Κοτρώνης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Π.Θ.
07. Μαριετάκης Δημήτρης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Π.Θ.
08. Ταχούλα Γεωργία, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού Π.Θ.
09. Ραμαντάνης Μανώλης, δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
10. Ρόδιος Νίκος, δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
11. Τσίγκας Σάββας, δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού
12. Κατσιαφούρης Νίκος, δημοτικός Σύμβουλος Ν. Πηλίου
13. Τσαπράζης Βασίλης, δημοτικός Σύμβουλος Ζαγοράς
14. Καραστατήρας Γιώργος, δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου
15. Πατσάς Ιωάννης, δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου
Επί του θέματος όμως ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όσο και κόμματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Η …μετακίνηση του συνδικαλιστή των ΟΤΑ κ. Θεόδωρου Τσαλούχα στην Πορταριά, επειδή διανοήθηκε(!!) να υλοποιήσει και να περιφρουρήσει την απόφαση του σωματείου του, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αποτελεί μια ξεκάθαρη περίπτωση φασιστικής και κατασταλτικής συμπεριφοράς, διανθισμένης με ισχυρή …δόση μικροψυχίας και εκδικητικότητας εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Βόλου. Διαισθανόμαστε ότι ο δήμαρχος και οι συν αυτώ θα ήταν …πανευτυχείς αν είχαν τη δυνατότητα να …εκτοπίσουν (sic!) σε κάποιο …ξερονήσι όλους όσοι τολμούν να αντιστέκονται στην εφαρμογή της δολοφονικής πολιτικής του δωσιλογικού καθεστώτος, απέναντι στο Λαό και την ίδια τη χώρα. Ετσι κι αλλιώς, τόσο η παρούσα δημοτική αρχή, όσο και η μείζων αντιπολίτευση, αποτελούν τη φυσική προέκταση αυτού του άθλιου καθεστώτος!
Και δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή την οποία επέλεξαν για το συγκεκριμένο διάβημα. Ταυτίζεται με τη γενικευμένη κορύφωση του αυταρχισμού και της καταστολής που ανέλαβαν οι μηχανισμοί της κοινοβουλευτικής χούντας, συνεπικουρούμενοι από τα μίσθαρνα όργανα της γκεμπελικής προπαγάνδας.
Η «Ησυχία», η «Τάξις» και η «Ασφάλεια» στο απέραντο «νεκροταφείο» Ελλάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο ελεύθερο για τη λειτουργία της πρώτης υποσαχάριου τύπου ειδικής οικονομικής ζώνης στην Ευρώπη, θα επιβληθούν χωρίς δισταγμό από τα ντόπια δωσιλογικά όργανα των ξένων επικυρίαρχων. Σ’ αυτό ακριβώς το σενάριο εντάσσονται και τα πρόσφατα … «πάρε δώσε» του δημάρχου Βόλου με τον γερμανό πρέσβη.
Θεωρούμε, ότι παραδοσιακές μορφές πάλης, όπως σποραδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις δεν έχουν καμιά προοπτική επιτυχίας και θα πατάσσονται πλέον στη γέννησή τους. Ένας κολοσσιαίος μηχανισμός προπαγάνδας έχει στηθεί για να κατασυκοφαντεί την οποιαδήποτε αντίδραση, κάθε αγώνα των εργαζομένων και να δημιουργεί τη δικαιολογητική βάση για τη πιο βίαιη καταστολή που έζησε ποτέ ο τόπος.
Ας μην εκπλήσσονται και ας μην απορούν οι συνδικαλιστές και τα στελέχη των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων, όσο με τη στάση τους νομιμοποιούν το καθεστώς, τόσο αυτό θα εκτραχύνεται, θα οδηγεί τα πράγματα στα άκρα και τους ίδιους στον ολοκληρωτικό αφανισμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να ενωθούν με το Λαό, στο πλαίσιο μιας γενικευμένης αντίδρασης που θα συγκλίνει στη με κάθε τρόπο και μέσο Γενική Πολιτική Απεργία, ξεκινώντας από ολοκληρωτική στάση πληρωμών προς το κράτος και τις τράπεζες, με έλεγχο από συντονιστικά συμβούλια, όλων των συνοικιών και των πόλεων, με λειτουργικές καταλήψεις παντού.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ε.ΠΑ.Μ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος 01/02/2013
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Βόλου "Δημοτικές Κινήσεις Πολιτών - Δρόμοι Συνεργασίας", όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνδικαλιστή των ΟΤΑ,  Θεόδωρο  Τσαλούχα, προϊστάμενο της καθαριότητας στη Ν. Ιωνία, ο οποίος είχε πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία στην υπηρεσία αυτή.
Θεωρούμε τη μετακίνησή του στη Πορταριά, πράξη εκδικητική και μικρόψυχη, εκ μέρους του Δημάρχου Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και της αντιδημάρχου καθαριότητας κας Νατάσσας Οικονόμου.
Καλούμε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους και τον λαό του Βόλου να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές.
Ο εν λόγω συνδικαλιστής καταξιωμένος στην εργασία του, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να περιφρουρήσει και να υλοποιήσει την απόφαση του σωματείου του, για κάθοδο σε απεργία όταν ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για μετατάξεις - απολύσεις για τους εργαζόμενους των Δήμων.
Ο Δήμαρχος λειτούργησε και λειτουργεί ουσιαστικά σαν κυβερνητικός υπάλληλος, συμμετέχοντας στη πιο ελεεινή μορφή τρομοκράτησης - κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και ενάντια στους εργατικούς αγώνες.
Πάντα απών από τις αγωνίες και τα βάσανα των απλών μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, εκτελεί την κυβερνητική πολιτική που χρόνια τώρα με πάθος ο ίδιος υποστηρίζει και έχει φέρει σε αδιέξοδο την κοινωνία. Δίνει τα διαπιστευτήρια καλής διαγωγής, επιτιθέμενος στους εργαζόμενους του Δήμου που αγωνίζονται για το ψωμί των παιδιών τους.
Άξιος ο μισθός του.
Με δεδομένη την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή μας καλούμε τον κ. Θεόδωρο Τσαλούχα και τους εργαζόμενους στο Δήμο, να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και να συνεχίσουν τη πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή, μέσα από ενωτικούς αγώνες μαζί με όλη τη κοινωνία.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΟΛΟΥ
ΘΩΜΑΣ  ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΛΟΧΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ανακοινώσεις των εργαζομένων (ΔΑΣ-ΟΤΑ) στον Δήμο Βόλου και του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, όπως έφτασαν στο inbox του e-mail μας:
H  «μετακίνηση - συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη» του Θόδωρου Τσαλούχα είναι συνέχεια «της χαφιεδολίστας που ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου, από τους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου για τις πρόσφατες - πολυήμερες κινητοποιήσεις απειλώντας τους μάλιστα και με παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Θ. Τσαλούχα, γίνεται γιατί ακριβώς η Δημοτική Αρχή, o κ. Σκοτινιώτης και η  αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου υλοποιούν το σχέδιο της συγκυβέρνησης "Νόμος και Τάξη", νομίζοντας ότι μπορούν να τελειώνουν με ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα των εργαζομένων, με στόχο να κάμψουν το ηθικό τους με τον κατασταλτικό μηχανισμό και τον αυταρχισμό τους, για να υπηρετήσουν ανεμπόδιστα την πολιτική των μονοπωλίων, δίνοντας την καθαριότητα στον ιδιώτη.
Όλα αυτά τα έχει δείξει η Δημοτική Αρχή Βόλου από την περίοδο των κινητοποιήσεων, όπου στοχοποίησε την καθαριότητα Ν. Ιωνίας μέσα από το πρόσωπο του Θ. Τσαλούχα, με το να θέλει να σπάσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων γιατί ακριβώς κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα, είτε με την αναφορά προς τον ίδιο, είτε με την παρέμβαση του Εισαγγελέα, όπως ακριβώς γινόταν πριν 30-40 χρόνια. 
Αυτή ακριβώς την αντεργατική πολιτική υλοποιεί ο κ. Σκοτινιώτης, που από τη μια αυτοαποκαλείται αριστερός και από την άλλη χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους μαύρων εποχών, αποδεικνύοντας περίτρανα τι σημαίνει κυβερνώσα αριστερά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να κάνουν κουρελόχαρτο την  απόφαση "μετακίνησης - πολιτικής, συνδικαλιστικής δίωξης" του Θ. Τσαλούχα.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, η οποία έχει ως εξής:
Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεχτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου να στείλει στην πολιτική εξορία τον Θόδωρα Τσαλούχα, έναν καταξιωμένο εργαζόμενο και συνδικαλιστή που είναι πολίτης της Ν. Ιώνιας, προϊστάμενος πάνω από 20 χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας.
Δεν θα περιμέναμε από το συγκεκριμένο Δήμαρχο διαφορετική μεταχείριση απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα και στους εκφραστές του στο Δήμο Βόλου, γιατί είναι πιστός υπηρέτης της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, βιομηχάνων, Ε.Ε..
Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχει τον εκφοβισμό των εργαζομένων θα βρει απέναντι της όλους τους εργαζομένους του Δήμου και σύσσωμο το ταξικό εργατικό κίνημα
Απαιτούμε από το Δήμαρχο Βόλου να πάρει πίσω την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση