GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ!...

Από τον    Δημήτρη     Καραπαναγιώτη .   Ένα δυνατό φιλικό, εν όψει του αγώνα με την Βοσνία, θα δώσει σήμερα η εθνική μας στο «Γεώργ...

Από τον   Δημήτρη   Καραπαναγιώτη

 Ένα δυνατό φιλικό, εν όψει του αγώνα με την Βοσνία, θα δώσει σήμερα η εθνική μας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αντίπαλος της θα είναι η Ελβετία του Χίτσφελντ. Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί ένα δυνατό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ δίνει στον Φερνάντο Σάντος τη δυνατότητα να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του.
Ξεκάθαρη εικόνα για την 11αδα που θα χρησιμοποιήσει ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχουμε. Αυτό που πηγάζει με μεγαλύτερη σιγουριά από τα ρεπορτάζ είναι ότι ο Σάντος θα επιστρέψει στο 4-4-2, σύστημα που χρησιμοποιούσε σχεδόν σε όλους τους αγώνες για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το εν λόγο σύστημα δεν ταιριάζει στους παίχτες που διαθέτει το ρόστερ της εθνικής. Επίσης, με το συγκεκριμένο σχηματισμό, δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, ο Σάντος επέλεξε το 4-3-3 στα γήπεδα της Πολωνίας – Ουκρανίας. Ας δούμε, ωστόσο, τα πράγματα αναλυτικότερα.
Το 4-4-2 του Σάντος παίζεται ως εξής: τέσσερις παίχτες στο κέντρο του γηπέδου. Ο ένας είναι ο καθαρός κόφτης και ο άλλος ο χαφ ο οποίος πασάρει και κουβαλάει μπάλα. Όσον αφορά στα άκρα, ο ένας από τους δυο παίζει τη θέση σαν εσωτερικός μέσος, ενώ ο δεύτερος σαν winger πάνω στη γραμμή. Ταυτόχρονα, δίνεται εντολή στα μπακ να ανεβαίνουν αρκετά ώστε να δίνουν πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από το κέντρο. Η εθνική μας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή τον κόφτη που θα μπορεί να μαρκάρει σ’ όλα τα μήκη του γηπέδου. Κι αυτό διότι οι περισσότεροι χαφ μας, όπως για παράδειγμα οι Τζιόλης, Κατσουράνης, είναι βαριά κορμιά. Παράλληλα, πλην του Καραγκούνη, δεν υπάρχει κάποιος άλλος, ο οποίος να μπορεί να κουβαλήσει μπάλα από χαμηλά. Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε εδώ, καθώς οι χαφ μας δεν μπορούν να καλύψουν με αποτελεσματικότητα τα κενά που δημιουργούνται από τα overlap των μπακ. Τέλος, η εθνική δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή καθαρό winger, που να μπορεί να παίζει στη γραμμή, με αποτέλεσμα να μην «απλώνεται» το παιχνίδι της ομάδας.
Όλα αυτά συντελούν στο ότι ο Σάντος θα πρέπει να επιλέγει συστήματα με τριάδα στο κέντρο, ώστε να κρύβονται οι αδυναμίες των χαφ. Άλλωστε, όταν ανέλαβε το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, με το 4-3-3 πορευόταν.
Αναφορικά με το ματς, τα πλάνα του Σάντος δεν είναι ξεκάθαρα ακόμη, διότι δεν έχει καταλήξει στους παίχτες που θα χρησιμοποιήσει. Τα ρεπορτάζ λένε πως η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά καιΣπυρόπουλο. Στο κέντρο θα βρίσκονται ο Ταχτσίδης με τον Καραγκούνη, ενώ στα άκρα, ο Χολέμπας από τα αριστερά και ο Κονέ από τα δεξιά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Μήτρογλου, έχοντας στο πλευρό του τον Σαλπιγγίδη.
Η αλήθεια είναι πως αν θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε την εθνική σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο που μας δίδαξε ο Ότο Ρεχάγκελ. Δηλαδή συμπαγές και «σκληρό» κέντρο. Αυτό μας ταιριάζει. Και αυτό θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ΕΠΟ, μιας και ενδέχεται να επιλέξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το διάδοχο του Φερνάντο Σάντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση