GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρώτα συναισθήματα του γονέα μετά τη διάγνωση αυτισμού του παιδιού

Τα πρώτα συναισθήματα του γονέα μετά τη διάγνωση αυτισμού του παιδιού Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε Γράφει η Τζένη ...

Τα πρώτα συναισθήματα του γονέα μετά τη διάγνωση αυτισμού του παιδιού
Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

Γράφει η Τζένη Γραβάνη – Ψυχολόγος
«Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή…. Αυτισμός…. Το στόμα μου στέγνωσε…. Τα πόδια μου ακινητοποιημένα στο πάτωμα… Σχεδόν κρατούσα την ανάσα μου και ήμουν σίγουρη ότι όλοι μπορούσαν να ακούσουν την καρδιά μου να χτυπά. Όλο μου το σώμα σε εγρήγορση μπροστά στην επικείμενη απειλή… αυτισμός…. αλλά το μυαλό μου είχε μπλοκάρει… κενό… Tι μου λέει τώρα αυτός;»
Σοκ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει ένας γονιός τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το άκουσμα της διάγνωσης. Η κατάρρευση ενός «ονείρου». Το υγιές παιδί που είχαν οι γονείς στο μυαλό τους, δεν «υπάρχει πια». Μόλις συντελέστηκε ένας μικρός θάνατος… Ο γονιός αισθάνεται συγκλονισμένος. Η απώλεια μιας καθημερινότητας που την είχε φανταστεί γεμάτη παιχνίδι, ποδόσφαιρο ή χορό, πάρτυ, ιδιαίτερα μαθήματα, ταξίδια φαντάζει απειλητική.
Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση