GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εχθρός της καρδιάς τα λαχανικά;

Κι ενώ όλοι οι διατροφολόγοι συνιστούν...

Κι ενώ όλοι οι διατροφολόγοι συνιστούν... μεγάλη κατανάλωση λαχανικών για καλύτερη υγεία, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για την καρδιά μας.
Το πανεπιστήμιο του North Carolina School of Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αντικατάσταση κορεσμένων ζωικών λιπαρών με πολυακόρεστα Ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα λαχανικά, αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου όσων πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.
"Τα ευρήματα αυτά τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει επανεκτίμηση της παγκόσμιας διατροφικής οδηγίας υποκατάστασης των κορεσμένων λιπαρών από Ω6 πολυακόρεστα λιπαρά" σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας Ντέιζι Ζαμόρα.
Από τις βασικότερες κατηγορίες των Ω6 πολυακόρεστων λιπαρών αποτελεί το λινελαϊκό οξύ.
Οι ερευνητές εξέτασαν ένα δείγμα 500 ανθρώπων, ηλικίας 30-59 ετών, που πρόσφατα υπέστησαν είτε επεισόδιο στεφανιαίας νόσου, είτε έμφραγμα, είτε επεισόδιο στηθάγχης. Στους μισούς συμμετέχοντες δόθηκε η οδηγία να μειώσουν κατά 10% την πρόσληψη ζωικών λιπαρών στην ημερήσια πρόσληψη τροφής και να αυξήσουν κατά 15% την πρόσληψη λινελαϊκού οξέως για διάρκεια 39 μηνών.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι όσοι είχαν αυξήσει το λινελαϊκό οξύ είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο εν αντιθέσει με την άλλη ομάδα, που δεν άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες.
Πηγή: radar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση