GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι νέα συντριβάνια θα κατασκευαστούν σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Σε εκτεταμένο λίφτιγκ στα σιντριβάνια της πόλης, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης...

Σε εκτεταμένο λίφτιγκ στα σιντριβάνια της πόλης, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης...πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η αρμόδια αντιδημαρχία Αστικού Περιβάλλοντος προετοιμάζει διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου, που αφορά τη συντήρηση συνολικά 23 σιντριβανιών όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη προγραμματίζεται η κατασκευή επιπλέον έξι σιντριβανιών στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε σημεία όπου αναπτύσσονται χώροι πρασίνου ή παιδικές χαρές. «Η δημιουργία των καινούργιων σιντριβανιών περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα που έχουμε συντάξει για το τρέχον έτος. Ήδη οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ολοκληρώνουν τη σχετική προετοιμασία και πολύ σύντομα το θέμα θα κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε στην εφημερίδα Μακεδονία ο κ. Κουράκης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σιντριβάνια της πόλης, σε αυτό της πλατείας Ναβαρίνου, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Νικόλα Παυλόπουλου με τον τίτλο «Παιδί που σφυρίζει». Το σιντριβάνι της πλατείας Ναβαρίνου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1966, εδώ και αρκετούς μήνες παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.
Η περίφημη «Λουομένη», επίσης έργο του Νικόλα Παυλόπουλου, ξεχωρίζει στο σιντριβάνι της πλατείας Λευκού Πύργου, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται το σιντριβάνι με τη «Γυναίκα Καθιστή» του Γεώργιου Καλακαλά, στη συμβολή της 25ης Μαρτίου με τη Βασιλίσσης Όλγας, αλλά και αυτό στην περιοχή της Καμάρας, το οποίο αναστηλώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης το 1977, ενώ το παλιό σιντριβάνι που υπήρχε στην περιοχή χρονολογείται από το 1886.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση