GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Ποιοι τον χτυπούσαν;...

Ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το προεδρικό μέγαρο του Καΐρου την Παρασκευή εμφα...

Ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το προεδρικό μέγαρο του Καΐρου την Παρασκευή εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου και επέρριψε την ευθύνη για το επεισόδιο στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.
Το βίντεο, που έκανε το γύρο του κόσμου και εικονίζει τον 48χρονο Χαμάντα Σάμπερ, γυμνό, να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς που τον σέρνουν και τον οδηγούν σε μια κλούβα, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το περιστατικό.
Η κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της νύχτας πρόβαλε ένα ρεπορτάζ στο οποίο ο ίδιος ο Σάμπερ, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, περιέγραψε την περιπέτειά του λέγοντας ότι οι διαδηλωτές τον έγδυσαν και τον λήστεψαν.
Από την αφήγησή του πάντως δεν αποσαφηνίζεται γιατί τον χτύπησαν οι αστυνομικοί, όπως φαίνεται καθαρά στο αρχικό βίντεο.
Ο Σάμπερ είπε ότι είδε ένα πλήθος να τρέχει και μετά αισθάνθηκε ένα πόνο στο πόδι, σαν να τον είχαν πυροβολήσει. "Έπεσα κάτω, δεν μπόρεσα να ξανασηκωθώ, τότε με περικύκλωσαν και μου επιτέθηκαν" είπε. Στην ερώτηση αν αναφέρεται στους διαδηλωτές απάντησε: "Ναι. Μου πήραν τα ρούχα, ίσως να έψαχναν για χρήματα στις τσέπες μου. Τότε κάποιος από αυτούς φώναξε: Δεν είναι στρατιώτης, δεν είναι στρατιώτης. Είναι ένας γέρος άνθρωπος και θα τον σκοτώσετε".
"Οι στρατιώτες έτρεξαν προς το μέρος μου. Τους φοβόμουν, αλλά είπαν ότι δεν θα με χτυπήσουν. Ορκίζομαι στο Θεό, αυτό συνέβη. Συνέχισα να τρέχω. Είπαν ξανά να μην φοβάμαι. Συνέχισα να τρέχω και εκείνοι είπαν ότι τους κούρασα", πρόσθεσε.
Η εισαγγελία έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο Σάμπερ διαψεύδει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς.
Η ανακοίνωση αυτή εξόργισε την αντιπολίτευση που υποστηρίζει ότι οι αρχές εκφοβίζουν το θύμα. "Το να σέρνουν έναν άνθρωπο δημοσίως είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το να τον αναγκάζουν να αλλάζει την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είναι τυραννία. Θα έχει τρομερές συνέπειες για τη δικαιοσύνη", έγραψε ο Νάσερ Αμίν, γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση