GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολούδης:Πλήρης αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Για «πλήρη αποτυχία» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Παναγ...

Για «πλήρη αποτυχία» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.
Ο κ. Νικολούδης, σύμφωνα με τον Real Fm, μίλησε για ένα «μη δίκαιο, μη σταθερό και μη αποτελεσματικό σύστημα», εξηγώντας ότι ενώ το ΣΔΟΕ έχει το δικαίωμα ελέγχων δεν έχει την αρμοδιότητα επιβολής φόρων και αντίστροφα, η εφορία έχει το δικαίωμα επιβολής φόρων, όχι όμως των ελέγχων.
Υποστήριξε ότι από τα περίπου 11 εκ. ευρώ φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, έχουν βεβαιωθεί μόλις 130 εκ. ευρώ και από αυτά η Αρχή έχει καταφέρει να δεσμεύσει 97 εκ. ευρώ.
Μιλώντας στην Επιτροπή, ο Παναγιώτης Νικολούδης ανέφερε ότι δεν έλαβε ποτέ ούτε το σύνολο, ούτε κάποιο μέρος της λίστας «Λαγκάρντ» για έλεγχο και τόνισε ότι κωλύεται να πει κατά πόσο ο ίδιος έχει επιληφθεί για κάποιο άτομο σχετικά με τις πληροφορίες που του ήρθαν από αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση