GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αγρότες της Κρήτης ανησυχούν

Οι αγρότες της Κρήτης ανησυχούν Την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες που υφίστανται οι αγρότες της Κρήτης και ευρύτερα η οικονομία...

Οι αγρότες της Κρήτης ανησυχούν
Την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες που υφίστανται οι αγρότες της Κρήτης και ευρύτερα η οικονομία του νησιού, από την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ με ενδεχόμενη κλιμάκωση, εκφράζουν παραγωγοί, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου αλλά και δήμαρχοι των περιοχών που παράγονται πρώιμα κηπευτικά.
Τόσο ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, όσο και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, με επιστολές τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητούν την παρέμβασή τους προκειμένου να μην ζήσει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης τα προβλήματα προηγούμενων ετών από τη μεταφορά των πρώιμων κηπευτικών στις αγορές, τονίζοντας επίσης τους κινδύνους για τα αγροτικά προϊόντα εφόσον παραταθεί η προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους αγρότες, τόνισε με σημερινές δηλώσεις του, ότι υπάρχει συνεχής επαφή με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, αλλά και με την ΠΝΟ για την εξέλιξη της κατάστασης.
«Σεβόμαστε, ανέφερε, την κινητοποίηση των ναυτικών, όπως όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η μια κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να υπονομεύει την επαγγελματική δραστηριότητα της άλλης». Προς το παρόν είπε, δεν έχει οξυνθεί το πρόβλημα, αλλά εάν επαναληφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουμε ένα ουσιαστικό αποκλεισμό όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά ολόκληρου του νησιού» τόνισε ο κ. Κουκιαδάκης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο που διαγράφεται στον ορίζοντα για το εισόδημα των αγροτών, στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί καθώς, εξαιτίας της μη μεταφοράς των προϊόντων τους, θα καταστραφεί η παραγωγή τους, ενώ θα χαθούν αγορές τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε, ότι η ΠΝΟ δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στο αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, σε περίπτωση συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων να επιτρέπεται η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων με φορτηγά αυτοκίνητα τουλάχιστον μέρα παρά μέρα με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά, προκειμένου να προωθούνται στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.
Πηγή: AMΠΕ
Πηγη: enikos.gr

2 σχόλια

  1. Κοροϊδεύουν το λαό τα παλιοκομμούνια!

    Απέλυσαν εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση!

    Η ηγεσία της εφημερίδας Ριζοσπάστης γνωστοποίησε χθες, την ώρα που συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταλάμβαναν το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε τέσσερις εργαζόμενους -και μέλη του ΚΚΕ- ότι απολύονται,ανεβάζοντας έτσι σε 9 τον συνολικό αριθμό των απολύσεων από τα Χριστούγεννα.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους,ο επί 25 χρόνια διοικητικός υπάλληλος της εφημερίδας Κώστας Τσαρουχάς απολύεται με χρήση του μνημονικού νόμου που προβλέπει την καταβολή μισής αποζημίωσης μετά από τετράμηνη προειδοποίηση.

    Ακόμη απολύθηκαν:

    Η δημοσιογράφος Κλωντίν Χέσπερ, με αρμοδιότητα στα διεθνή, κόρη της γνωστής ηθοποιού Μίρκας Καλατζοπούλου,
    Ο δημοσιογράφος-ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος, υπεύθυνος ρεπορτάζ Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για τον οποίο συνέδραμε αρνητικώς, ότι εξέδωσε βιβλίο το περιεχόμενο του οποίου δεν έθεσε προς έγκριση εις την ηγεσία του «Κόμματος», σε συνδυασμό με το ότι θετικό σχόλιο γιά αυτό καταχωρήθηκε εις την αστική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»,
    Η δημοσιογράφος Ερση Κουμπούρη, κόρη του παλαίμαχου συνδικαλιστή του ΚΚΕ και πρωην βουλευτή Δήμου Κουμπούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και σενα τι σε μελει12.56 αλλου εισαι αστα ψοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση