GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο νοσοκομείο από την πίεση των εισπρακτικών

Τις εκβιαστικές πρακτικές άσκησης ψυχολογικής πίεσης σε πλήθος συμπολιτών μας καταγγέλλει ο νέος υπεύθυνος της Κίνησης Δανειοληπτών Λάρισ...

Τις εκβιαστικές πρακτικές άσκησης ψυχολογικής πίεσης σε πλήθος συμπολιτών μας καταγγέλλει ο νέος υπεύθυνος της Κίνησης Δανειοληπτών Λάρισας Γιάννης Βήχος.

Μιλώντας στο onlarissa.gr αποτυπώνει τη σωρεία διαμαρτυριών που καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία της Κίνησης για το θέμα, το οποίο δυστυχώς παρά τις κρατικές παρεμβάσεις, παραμένει άλυτο.
«Τηλεφωνούν σε καθημερινή βάση, κάποιες φορές και περισσότερες από μία την ημέρα και χρησιμοποιούν απίθανες τεχνικές για να πιέσουν τον δανειολήπτη να καταβάλλει χρήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που απειλούν με κατασχέσεις ή εξώσεις, σηκώνοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής τους σε ηλικιωμένους και αρρώστους» εξηγεί ο κ. Βήχος.
«Κάποιοι μάλιστα απέκτησαν προβλήματα υγείας από αυτή την αφόρητη ψυχολογική πίεση, που τους έφθασαν μέχρι το νοσοκομείο» σημειώνει.
Ο υπεύθυνος της Κίνησης Δανειοληπτών Λάρισας προσθέτει με νόημα πως «αυτές οι εταιρείες φαντάσματα συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την ανοχή της πολιτείας και την ατιμωρησία, επιδιώκοντας να εισπράξουν το ποσοστό τους αδιαφορώντας για τις βλαπτικές συνέπειες που έχουν οι απαράδεκτες μέθοδοί τους στους πολίτες».

«ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ»
Πώς όμως μπορούν οι πολίτες να προστατευθούν από τέτοιου είδους αυθαιρεσίες; Ο κ. Βήχος εξηγεί ότι πλέον «οι εισπρακτικές μπορούν να ενοχλούν τους δανειολήπτες εφόσον οι τελευταίοι έχουν συναινέσει γραπτώς στην τράπεζα για κάτι τέτοιο».
Συμπερασματικά, η πλειοψηφία των τηλεφωνημάτων που δεν γίνονται με γραπτή συγκατάθεση είναι μη νόμιμη!
Επίσης, τονίζει πως οι εισπρακτικές είναι υποχρεωμένες να καλούν μόνον εργάσιμες ημέρες και μόνον στο χώρο της οικίας. Δεν επιτρέπονται τηλεφωνήματα στο χώρο εργασίας και φυσικά απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κάθε είδους εκβιασμό ή άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους πολίτες.
Πηγή:onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση