GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη. www.nasostsaganelis.gr/ .  Στοπ ερευνών στην Τουρκία από την Αθήνα Παρέμβαση στο ΟΗΕ για κατοχύρωση της κυρια...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.

Στοπ ερευνών στην Τουρκία από την Αθήνα Παρέμβαση στο ΟΗΕ
για κατοχύρωση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.
  Σε μία αποφασιστική κίνηση κατοχύρωσης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων έναντι των τουρκικών αμφισβητήσεων προέβη η Αθήνα, καταθέτοντας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, διά της διπλωματικής οδού, ρηματική διακοίνωση, με την οποία κοινοποιεί στον διεθνή οργανισμό και κατ’ επέκταση στη διεθνή κοινότητα τις θέσεις της όσον αφορά την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πρόκειται επί της ουσίας για έμμεση κατάθεση συντεταγμένων των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε εκτεταμένη περιοχή νοτίως της Ρόδου, της Καρπάθου και του Καστελλόριζου.
Για την περιοχή αυτή είχε δημοσιευθεί στις 27 Απριλίου 2012 στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, με την οποία δινόταν άδεια ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) σε οικόπεδα που παραβίαζαν τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η Αθήνα είχε τότε αντιδράσει σε διμερές επίπεδο αρχικά, με διάβημα προς την Αγκυρα, και σε δεύτερο επίπεδο ενημερώνοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Συνέχεια εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση