GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού

Αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Τρικάλων, μετά από την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο. Οι φύλακες αντελήφθησα...

Αναβρασμός επικρατεί στις φυλακές Τρικάλων, μετά από την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.
Οι φύλακες αντελήφθησαν το περιστατικό, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και τελικά το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση. Κατά την απόπειρα της απόδρασης τραυματίστηκε Παναγιώτης Βλαστός που αυτή την ώρα βρίσκεται στο ιατρείο των φυλακών.

Συγκεκριμένα, την ώρα του προαυλισμού το ελικόπτερο έφτασε πάνω από την πρώτη πτέρυγα όπου κρατείται ο Παναγιώτης Βλαστός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός προσπάθησε δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το ελικόπτερο, αλλά στο συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί ακριβώς για να αποτρέπονται τέτοιες ενέργειες, η ανεμόσκαλα σκάλωσε και ο βαρυποινίτης έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί στα χέρα και πόδια από την πτώση του, ενώ ο χειριστής -ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο πιλότος- έχει τραυματιστεί στο χέρι. Επίσης, το ελικόπτερο καθηλώθηκε στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των φυλακών, λόγω μηχανικής βλάβης η οποία προκλήθηκε από τα πυρά των φρουρών.
Οι αστυνομικοί και οι φύλακες δέχθηκαν πυρά με καλάσνικοφ από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να το χτυπήσουν στην ουρά και να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί στο πάρκινγκ των φυλακών. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών «έπεσαν» περίπου 300 με 400 σφαίρες.
Στο ελικόπτερο, επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο πιλότος, ο μηχανικός, ένας Ρουμάνος και δύο Αλβανοί.



Σημειώνεται ότι ο Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», ενώ  υπενθυμίζεται ότι  είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2011, έχοντας κρατήσει τότε ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.
Σύμφωνα με τον Real Fm, υπάρχει επικοινωνία του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, που έχουν ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Είχαμε την πληροφορία εδώ και δύο μήνες» αναφέρει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, στο enikos.gr σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές των Τρικάλων.
Ακούστε τι είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης



Δείτε το βίντεο του trikalaola.gr με τα πρώτα πλάνα από τις φυλακές Τρικάλων και το ελικόπτερο με το οποίο αποπειράθηκε να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός:



1 σχόλιο

  1. Γ@μεί και δέρνει η ΕΛΑΣ!

    Κατέρριψε το ελικόπτερο απόδρασης του Βλαστού-Τραυματίστηκε ο ίδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση