GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα χρέη του ΠΑΟΚ- Διαβάστε τι περιμένει ο Σαββίδης για να "καθαρίσει" την ομάδα

Την απάντηση της τρόικας για τη ρύθμιση των χρεών των Α.Ε. περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας, που συναντήθηκε πριν...

Την απάντηση της τρόικας για τη ρύθμιση των χρεών των Α.Ε. περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας, που συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τους Στουρνάρα και Σαμαρά...

πρότεινε στον κ. Στουρνάρα τα ακόλουθα:
* Αμεση αποπληρωμή μέρους του πρωτογενούς κεφαλαίου των χρεών της ομάδας, που ορίζεται περίπου στα 11 εκατ. ευρώ.
* Απαλοιφή των προσαυξήσεων και των προστίμων που λόγω προσφυγών τα προηγούμενα χρόνια των διοικήσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα διοικητικά δικαστήρια έχουν «παγώσει» και ορίζονται περίπου στα 28 εκατ. ευρώ.
* Τακτική πληρωμή εφεξής όλων των υποχρεώσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το ελληνικό Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικοί οργανισμοί κ.λπ.) ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα χρέους.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Σαββίδη, το κλίμα που έχει εισπράξει το αφεντικό του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Η κυβέρνηση φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως, ωστόσο εκκρεμεί η απάντηση της τρόικας.
Το δυναμικό μπάσιμο του ομογενούς επιχειρηματία και στο θέμα των χρεών, εφ' όσον ρυθμιστεί ευνοϊκά, σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις για όλες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που προσβλέπουν σε ανάλογες ρυθμίσεις.
Χωρίς «άρθρα και νόμους» που να επιτρέπουν παρατάσεις ή πάγωμα των χρεών. «Οποιος έχει ρευστό, μπορεί να βρει λύση» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Ιδού πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα χρέη του ΠΑΟΚ:
* Περίπου 28 εκατ. ευρώ οφείλει συνολικά, με πρόστιμα και προσαυξήσεις, σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού λογιστή Χρήστου Παπαδημητρίου στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την 20ή Δεκεμβρίου.
* Απ' αυτά, τα 17,6 εκατ. ευρώ είναι οι προσαυξήσεις, για τις οποίες η ΠΑΕ έχει προσφύγει στα δικαστήρια. Η δικάσιμος πλησιάζει (Απρίλιος ή Μάιος) και ίσως γι' αυτό βιάζεται ο Σαββίδης, μιας και η θητεία της προσωρινής διοίκησης είναι μόλις τετράμηνη και το αρμόδιο Πρωτοδικείο πιέζει πλέον για αιρετή διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης όμως, έτσι κι αλλιώς, έχει δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη».
* Το καθαρό κεφάλαιο των περίπου 11 εκατ. ευρώ αφορά οφειλές του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ, κυρίως από την εποχή Γούμενου και Μπατατούδη.
* Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (από 1/7/11 έως 30/6/12), οι συνολικές ζημίες φθάνουν τα 31.450.000 ευρώ. Το υπόλοιπο των περίπου 3,5 εκατ. ευρώ ορίζεται σε οφειλές προς παίκτες, προμηθευτές και μετόχους της εταιρείας.
Πληροφορίες: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση