GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Σκοτινιώτης «Αξίωση του ΠΑΜΕ για ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών του»

Παράσταση διαμαρτυρίας για δύο ζητήματα πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΔΑΣ ΟΤΑ και μέ...

Παράσταση διαμαρτυρίας για δύο ζητήματα πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΔΑΣ ΟΤΑ και μέλη του ΠΑΜΕ ζητώντας την άρση της μετακίνησης του Θ. Τσαλούχα, αλλά και να γίνουν σταδιακά οι κρατήσεις από τους μισθούς των εργαζομένων για τις απεργίες, με τον Δήμαρχο να κάνει λόγο για αξίωση του ΠΑΜΕ για ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών του αλλά και για πρόσληψη από το «κόκκινο παράθυρο».
Το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ Διον. Φαλαγγάρης, αναφέρθηκε αρχικά στην πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, όπως ανέφερε, του μέλους του Συλλόγου Θοδ. Τσαλούχα, ο οποίος, όπως δήλωσε «αμέσως μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα σε μια νύχτα, βρέθηκε στην Πορταριά. Δεν πιστεύω ότι υπηρεσιακοί λόγοί ήταν αυτοί που, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αλλά η στάση που κράτησε στη διάρκεια της απεργίας και ζητάμε την άρση της μετακίνησής του και την επαναφορά και παραμονή του στη Ν. Ιωνία».
Οι κρατήσεις από τις απεργίες, ήταν το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Φαλαγγάρης. Όπως υποστήριξε «οι εργαζόμενοι υπέστησαν μονομιάς περικοπή στο μισθό τους, για τις μέρες που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις. Δε ζητάμε καμία χάρη, αλλά ξέρουμε ότι, τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε διευκόλυνση και οι κρατήσεις από τις απεργίες γίνονταν σταδιακά. Εμείς αυτό ζητάμε, να γίνουν σταδιακά οι κρατήσεις από τις απεργίες, γιατί πολλοί εργαζόμενοι, βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να δουν στους λογαριασμούς στους μόλις 20 ευρώ».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, υπάρχουν υποχρεώσεις του Δήμου προς τους εργαζόμενους, με επιδόματα τα οποία δεν έχουν αποδοθεί, όπως το επίδομα των 176ευρώ που δίνονταν στους αορίστου χρόνου, που έχει σταματήσει να καταβάλλεται, ένα ποσοστό του οικογενειακού επιδόματος που έχουν κερδίσει δικαστικά οι εργαζόμενοι που έχουν καταφύγει δικαστικά και θα ‘πρεπε, όπως ανέφερε άμεσα να καταβληθεί, καθώς και υπερωρίες, που δεν έχουν δοθεί και εκκρεμούν από τον Ιούνιο. «Θα ήταν καλό ο Δήμος να δώσει στους εργαζόμενους αυτά που δικαιούνται για να μπορέσουν κι αυτοί να ζήσουν» δήλωσε ο κ. Φαλαγγάρης.
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κ. Στεργίου, επεσήμανε ότι έχουν συγκεντρωθεί 4.650 υπογραφές, ζητώντας να πάρουν θέσει οι μειοψηφίες και να μην απαξιωθεί το θέμα.
Ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ζήτησε να σταματήσει η πολιτική παραμυθία, και όπως δήλωσε «η πραγματικότητα είναι η αξίωση του ΠΑΜΕ για ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών του και το ότι, πρέπει να υπάρχουν διευκολύνσεις για να μπορούν να ασκούν απερίσκεπτα τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα. Όλο αυτό κρύβει την καθεστωτική αντίληψη για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Κρύβει ταυτόχρονα την αντίληψη μιας πολιτικής συναλλαγής συνδικαλιστών και αιρετών, που εξασφάλιζε ιδιαίτερη μεταχείριση στους εργαζόμενους και στους αιρετούς την ησυχία τους. Το θέμα είναι εάν ένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, που προσλήφθηκε το 1981 από το «κόκκινο παράθυρο» ως εργάτης καθαριότητας θα είναι προϊστάμενος του Δήμου» Η δήλωση αυτή του Δημάρχου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων, ενώ συνεχίζοντας ο κ, Σκοτινιώτης, υπεραμύνθηκε αυτής της απόφασης και διευκρίνισε ότι,  έπρεπε να ανασυνταχθεί η υπηρεσία καθαριότητας. Μάλιστα διεμήνυσε ότι, σε ένα μήνα θα γίνει συλλογική αναδιάρθρωση τομέων και πρόσθεσε ότι είναι νευραλγικής σημασίας οι Δ.Ε. Μακρινίτσας – Πορταριάς – Ιωλκού. «Από την ημέρα που ανέλαβα έχουν υπάρξει 304 αποφάσεις Δημάρχου για αναθέσεις καθηκόντων και τοποθετήσεις προϊσταμένων. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια αντίδραση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι, το αρμόδιο όργανο για να κρίνει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τα Διοικητικά Δικαστήρια και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη να απευθυνθούν στα δικαστήρια. Μάλιστα αποχωρώντας συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της Δημοτικής Αρχής.
 mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση