GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;” (video)

«Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Με κοροϊδεύουν συνέχεια. Και δεν είναι μόνο αυτός. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπ...

«Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Με κοροϊδεύουν συνέχεια. Και δεν είναι μόνο αυτός. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπα και στην κυρία. Τους μάλωσε. Τους είπε ότι δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουν κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με εμάς. Και αυτοί συνεχίζουν να με πειράζουν κάθε μέρα. Δεν καταλαβαίνω», λέει το μικρό έγχρωμο αγοράκι που στήνεται μπροστά στην κάμερα και κάνει όλους όσοι το βλέπουν να σκεφτούν πόσο μπορεί να στενοχωριέται που οι συμμαθητές του το πειράζουν στο σχολείο για το χρώμα του.
Τελικά, όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό που όλοι σκέφτονται από την πρώτη στιγμή. «Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;» λέει κλείνοντας, λίγο πριν χαρίσει στο φακό το πλατύ χαμόγελό του.
Με το μήνυμα «Ας είναι οι ομάδες μας το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει» να περνάει από δίπλα του, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημιούργησε ένα ακόμα έξυπνο βίντεο με θέμα τον φυλετικό ρατσισμό.
Αυτό το βίντεο είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που είχε «ανεβεί» στο youtube την περασμένη εβδομάδα: εκείνο είχε υπότιτλους, αυτό εδώ δεν έχει. Άλλωστε, δε χρειάζονται. Τα ελληνικά που μιλάει ο μικρός δε διαφέρουν από αυτά που θα μιλούσε κάποιο άλλο παιδάκι της ηλικίας του. Γιατί αν ο θεατής κλείσει τα μάτια του και τελικά ακούσει και δεν δει το βίντεο, δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι πρόκειται για ένα μαύρο αγοράκι που γεννήθηκε και μεγαλώνει στη χώρα μας.
Με αυτά τα βίντεο, που έχουν ως στόχο τους να γκρεμίσουν το στερεότυπο που έχουν ορισμένοι ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν μπορούν και δεν πρέπει να θεωρούνται ελληνόπουλα, η Ένωση δίνει σάρκα και οστά στην καμπάνια υπέρ της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: «Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τα παιδιά τους στην Ελλάδα δικαιούνται την Ελληνική ιθαγένεια»

3 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση