GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλλη Ελλάδα: Xρηματοδότηση 15 εκατ. $ από τη Bain Capital πέτυχε η «ελληνική» Persado

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Persado , spin-off  της εταιρίας Upstream, που εξειδικεύεται στη δημιουργία data – driven marketing softw...

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Persado, spin-off  της εταιρίας Upstream, που εξειδικεύεται στη δημιουργία data – driven marketing software, ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη χρηματοδότησης ύψους $15 εκατ από τη Bain Capital Ventures εξέλιξη που συνιστά εκτός των άλλων σημαντική επιτυχία αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης ενός από τα μεγαλύτερα funds της Αμερικής σε ελληνική τεχνογνωσία και την ομάδα των 50 Ελλήνων τεχνικών της εταιρίας.
Η Persado αποτέλεσε μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και αποσπάσθηκε, τμήμα της εταιρίας Upstream, μίας εκ των μεγαλύτερων...
εταιριών mobile marketing διεθνώς. Η Upstream το διάστημα 2010-2012 επένδυσε στην ανάπτυξη τεχνολογίας σημαντικά κεφάλαια ύψους $20 εκατ. Ως αποτέλεσμα η 50μελής ομάδα τεχνικών της εταιρίας που είναι εγκατεστημένοι στη χώρα ανέπτυξαν την τεχνολογία marketing persuasion, μια καινοτομία που επιχειρεί σήμερα να ανατρέψει τα δεδομένα στο χώρο του digital marketing διεθνώς.
Βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της Persado, το αντλούμενο κεφάλαιο ύψους $15 εκ.  αναμένεται να αξιοποιηθεί για τον υπερδιπλασιασμό της επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη, την επέκταση των πωλήσεων και των δράσεων marketing με στόχο την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά και τη δημιουργία γραφείου στη Ν. Υόρκη καθώς και τη σημαντική διεύρυνση της ομάδας στελεχών στην Ελλάδα.
Στο portfolio των πελατών της Persado συγκαταλέγονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Fortune 500,  οι οποίες εμπιστεύονται/έχουν επιλέξει την τεχνολογία marketing persuasion  για τις digital καμπάνιες τους.  Στο πελατολόγιο  της  Persado μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το Skype, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών VOIP με περισσότερα από 600 εκατομμύρια μέλη, η Wix.com κορυφαίος πάροχος επαγγελματικών εργαλείων δημιουργίας ιστοσελίδων, το Badoo, το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών με περισσότερα από 170 εκατ. μέλη και η TIM Βραζιλίας, ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Νοτίου Αμερικής με περισσότερους από 70 εκατ. πελάτες.
 «Η δημιουργία αποτελεσματικών μηνυμάτων marketing αποτελεί μια διαδικασία που δεν έχει αυτοματοποιηθεί ακόμα για τους digital marketers», δήλωσε ο κ. Deepak Sindwani, συνεργάτης της Bain Capital Ventures. «Η Persado μέσα από τη μοναδική της τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας των αποτελεσματικότερων μηνυμάτων σε όλα τα διαδικτυακά κανάλια marketing, για οποιοδήποτε προϊόν, οποιοδήποτε πελάτη, σε οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μέσα από τη συνεργασία μας με τη Persado συμμετέχουμε στη δημιουργία της επόμενης μεγάλης εταιρείας digital marketing»
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  Persado, Αλέξης Βρατσκίδης και εκ των συνιδρυτών της Upstream Systems, με αφορμή την ανακοίνωση της Χρηματοδότησης  δήλωσε χαρακτηριστικά «Η τεχνολογία marketing persuasion αποτελεί μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία ανατρέπει τους περιορισμούς των παλαιών μεθόδων προσέλκυσης του ενδιαφέροντος καταναλωτών. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν προτάσεις και φράσεις που συνθέτουν μια προσφορά, είμαστε οι μοναδικοί που βλέπουμε πολυδιάστατους χώρους που μπορούν να διερευνηθούν αποτελεσματικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που με τη  επίτευξη του κύκλου χρηματοδότησης, μας δίνεται η ευκαιρία να φέρουμε αυτή την καινοτομία πιο κοντά σε μια ευρύτερη αγορά πελατών του digital marketing».
Τέλος ο πρόεδρος της Upstream, Μάρκος Βερέμης δήλωσε χαρακτηριστικά «Η σημερινή ανακοίνωση για την χρηματοδότηση της Bain Capital Ventures στην Persado αποτελεί αναμφισβήτητα μια  σημαντική εξέλιξη για την ομάδα μας. Είναι όμως και μια σημαντική εξέλιξη για την χώρα καθώς μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες της Αμερικής επιλέγει να επενδύσει $15 εκ. σε μια εταιρία όπου οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και με τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν προσφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, επαναπροσδιορίζοντας διεθνώς την αγορά του digital marketing.»
Για την Persado
Η Persado είναι ο ηγέτης στην τεχνολογία marketing persuasion technology, μιας νέας κατηγορίας του digital marketing. Η εταιρεία παρέχει λογισμικό marketing, μέσα από μια πλατφόρμα SaaS, σε κορυφαίες επιχειρήσεις και Internet consumer marketers, με πελάτες από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, του λιανεμπορίου και του gaming, που περιλαμβάνονται στη λίστα Fortune 500. Η Persado διαθέτει ένα ευρύ portfolio με πελάτες από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική και ουσιαστικά ενοποιεί το λογισμικό της με τα συστήματα CRM, περιεχομένου και πλατφόρμες διαφήμισης των πελατών της.
Για την Upstream
Από το έτος λειτουργίας της το 2001 μέχρι σήμερα, η Ελληνική εταιρεία Upstream έχει αναδειχθεί σε μια εκ των τριών μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον χώρο των τεχνολογικών εφαρμογών του mobile marketing. Συνολικά, έχει εκτελέσει 160,000 καμπάνιες σε 40 διαφορετικές χώρες, με τελικούς αποδέκτες πάνω από 500 εκατομμύρια καταναλωτές. Πελάτες της Upstream είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι: Coca-Cola Company, Nestlé, Vodafone, Unilever, T-Mobile, STC, MTN, TIM, Orange, Shell και BSkyB. Η εταιρεία  έχει γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Rio de Janeiro, το Βουκουρέστι, την Σιγκαπούρη, το Dubai, το Λάγος την Νέα Υόρκη και το Redwood City στη Silicon Valley της California.
Για την Bain Capital Ventures
Η Bain Capital Ventures αποτελεί βραχίονα της Bain Capital, η οποία διαθέτει κεφάλαια παγκοσμίως $66 δισ. Η ιστορία της εταιρείας στην επένδυση σε επιχειρήσεις στο πρώιμο στάδιό τους ξεκινά από το 1984 με περισσότερες από 125 επενδύσεις  κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από τη δημιουργία της. Η Bain Capital Ventures διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας $2 δισ., το πελατολόγιό της περιλαμβάνει περισσότερες από 70 ενεργές επιχειρήσεις και διαθέτει εταιρικά γραφεία στη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και το Πάλο Άλτο. Η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλές ιδέες να οδηγηθούν στην επιτυχία συνεργαζόμενη στενά με τις διοικητικές ομάδες των εταιρειών, φέρνοντας κοντά ταλαντούχους και ενθουσιώδεις επιχειρηματίες με ειδικούς της αγοράς, ανοίγοντας πόρτες σε πελάτες και επενδύοντας σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές.

1 σχόλιο

  1. Greetings from Ohio! I'm bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you provide here and can't wait
    to take a look when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI,
    just 3G .. Anyways, wonderful site!

    my blog - Bench Craft Company ad agencies in atlanta ga

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση