GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

400 μαθητές από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία στο 11ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή 400 μαθητών από 27 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας αρχίζει την ...


Με τη συμμετοχή 400 μαθητών από 27 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας αρχίζει την Πέμπτη το 11ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου 7, 8 και 9 Μαρτίου, που αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ, οι μαθητές θα κληθούν να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες και να εκπροσωπήσουν μία χώρα. Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας οι μικροί… πρεσβευτές θα διαπραγματευτούν, θα αντιπαραθέσουν απόψεις και θα στηρίξουν αντιλήψεις.
Με τη διοργάνωση του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών για 11η συνεχή χρονιά το Αριστοτέλειο Κολλέγιο επιδιώκει να προσφέρει την ευκαιρία σε εφήβους απ’ όλη την Ελλάδα να ερευνήσουν, να τοποθετηθούν  και να συζητήσουν για καίρια  ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η πείνα, η ανεργία, η ισότητα, η τρομοκρατία και η παιδεία. Μέσα από το συνέδριο, που πραγματοποιείται στην  αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της έρευνας και την επίσημη γλώσσα της διπλωματίας, ενώ στόχος είναι να κατανοήσουν τα προβλήματα, που υπάρχουν παγκοσμίως.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» (Διακονία, Νικολάου Πλαστήρα 65-Πυλαία) με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου «Express Publishing» και του Υπουργείου Παιδείας. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Κολλεγίου (Λ. Χαριλάου-Θέρμης, Πυλαία, Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση