GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι Καγιέν και το πακέτο Χατζηγάκη

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου στα εγκαίνια της 9ης Πανελλήνιας ...

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου στα εγκαίνια της 9ης Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας:
(...)Οι αγρότες επέδειξαν ωριμότητα και πέτυχαν να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματά τους και να διαλύσουν αστικούς μύθους που φέρουν τους αγρότες να κυκλοφορούν με Φεράρι και Πόρσε Καγιέν. Κάποιες κραυγαλέες εξαιρέσεις αγροτών που λυμαίνονταν την επιστροφή του ΦΠΑ ή έπαιρναν επιδοτήσεις με πανωγραψίματα δεν μπορεί να στιγματίζουν τις εκατοντάδες χιλιάδες αγροτών του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης. Αλλά και γι’ αυτούς την πρώτη ευθύνη έχει η πολιτεία και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί. (...)
(...)Η χώρα, όμως, δεν μπορεί να διολισθήσει σε πρακτικές του παρελθόντος που μας στοιχίζουν ακριβά σε πρόστιμα και καταλογισμούς από την ΕΕ. Πλέον, η ΕΕ δεν περιορίζεται σε πρόστιμα που άλλοτε βάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αξιώνει ανάκτηση των χρημάτων, που θεωρεί παράνομες κρατικές ενισχύσεις από τους αγρότες ή τους συνεταιρισμούς που τα έλαβαν.
Έχουμε μπροστά μας 3 δύσκολες μάχες για:
- το πακέτο Χατζηγάκη,
- τα 108 εκατομμύρια ευρώ στις ΕΑΣ για τη συγκέντρωση δημητριακών
- και τα 500 εκατομμύρια στους συνεταιρισμούς της δεκαετίας του ‘90.
Αναλογιστείτε τι κοινωνικές εντάσεις μπορεί να υπάρξουν αν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι αρνητικές για τη χώρα!
Γι’ αυτό λέω, λοιπόν, ότι και να είχαμε την οικονομική δυνατότητα θα ήταν δώρον άδωρο να ακολουθήσουμε την πεπατημένη. (...)
Σχόλιο Παραπολιτικής: Ξέχωρα από την ελαφρά διάθεση του κ. Χαρακόπουλου να χαϊδέψει τα αυτιά του ακροατηρίου του εξωραΐζοντας το φαινόμενο των...Καγιέν, είναι μια μικρή πρόοδος η παραδοχή λαθών του παρελθόντος.
Το πακέτο Χατζηγάκη που τώρα ταλαιπωρεί τη χώρα ήταν μια συνειδητά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή η οποία κι εξαγόρασε τότε τη σιωπή των διαμαρτυρόμενων αγροτών. Αν θυμάμαι καλά, το ΠΑΣΟΚ τότε ζητούσε να δοθούν ακόμα περισσότερα χρήματα!
Πάλι καλά που σήμερα μοιάζουμε να έχουμε όλοι καταλάβει καλύτερα κάποια πράγματα.

2 σχόλια

  1. Μουρούτηηη...

    Σίμοοο...

    Φαήλεεε...

    Πτωχέεε...

    ΑΠΟ ΜΑΓΓΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    Και να πάρετε μαζί σας και τον άεργο, μη έχοντα ούτε ένσημο, βουτηρομπεμπέ, "Πολιτική Άνοιξη" επαυλο-κτήτη της Κηφισιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ ΛΑΟΣ

    ΠΟΤΕ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση