GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «καυτοί» διάλογοι Διώτη - Κωνσταντοπούλου και Βαρβιτσιώτη στην Προανακριτική

Οι «μάσκες» πέφτουν στην προανακριτική και αποκαλύπτουν τις παρασκηνιακές κινήσεις  του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακ...

Οι «μάσκες» πέφτουν στην προανακριτική και αποκαλύπτουν τις παρασκηνιακές κινήσεις  του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που ενώ εμφανιζόταν αποστασιοποιημένος από τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ, με τη γνωστή φράση περί υπηρεσιακών παραγόντων που τους άφηνε να κάνουν τη δουλειά τους, στην πραγματικότητα παρενέβαινε και έδειχνε ενδιαφέρον για τις δικές του «αντιδικίες».     
Η ομολογία του κ. Ιωάννη Διώτη στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ότι «το άλλο θέμα», στο οποίο αναφερόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλλασσε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη δεν ήταν ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ αλλά η προσωπική του εμπάθεια εναντίον της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και του εκδότη του.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής και έπειτα από επίμονες ερωτήσεις της  Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Διώτης αποκάλυψε ότι το «άλλο θέμα» για το οποίο πιεστικά τον ρωτούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας να μάθει αν υπάρχουν νεότερα ήταν η εξέλιξη της υπόθεσης του Θέμου Αναστασιάδη.
Όπως προκύπτει από τα επίμαχα emails ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ εκ του αποτελέσματος δεν έκανε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ ασκούσε πίεση στο ΣΔΟΕ ώστε να μεταφερθεί η πίεση στις δικαστικές αρχές για να κινηθούν εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη.
Ο κ. Διώτης με ιδιαίτερη προσοχή περιέγραψε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αν και είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών έδειχνε «πιεστικό» ενδιαφέρον για την υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη.
Πέρα από τις ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου  για τη λίστα Λαγκάρντ, τις οποίες διερευνά η προανακριτική επιτροπή προκύπτουν και συγκεκριμένα ερωτήματα για τις παρεμβάσεις του.
Είναι ηθικό ο Υπουργός να χρησιμοποιεί της εξουσία του σε αντιδικία με ιδιώτη και μάλιστα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του; Είναι νόμιμο; Συντρέχουν λόγοί παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας; Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε και άλλα επιλεκτικά ενδιαφέροντα;          

Οι «καυτοί» διάλογοι Διώτη-Κωνσταντοπούλου και Βαρβιτσιώτη στην Προανακριτική 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ έχω τη γνώμη, κύριε Διώτη, επειδή νομικά μπορούμε να συνεννοηθούμε, ότι μπορείτε να αντιληφθείτε τη σημασία που έχει το να πείτε εσείς ποια είναι αυτή η υπόθεση και όχι ο κ. Παπακωνσταντίνου, τη δικονομική και τη νομική σημασία που έχει. Σας παρακαλώ λοιπόν να μας πείτε.
ΜΑΡΤΥΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, επειδή σκέφτομαι όλη αυτήν την ώρα αυτό που λέτε, η μόνη περίπτωση να με είχε ρωτήσει για την πορεία υπόθεσης, που είχε προσωπικό ενδιαφέρον να δει πώς πάει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ίσως ήταν μία που είχε αντιδικία με κάποιον, αν δεν ήταν ουδέτερη, κάποια έρευνα του ΣΔΟΕ. Όμως δεν είμαι απολύτως βέβαιος.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι υπόθεση είναι αυτή που είχε αντιδικία;
ΜΑΡΤΥΣ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε μία αντιδικία με την εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», με τον κ. Αναστασιάδη είχε μία τέτοια αντιδικία. Επομένως, μπορεί να είναι για κάτι τέτοιο ή είναι για κάποια υπόθεση που είχε ερευνήσει το ΣΔΟΕ και είχε πάει στην Εισαγγελία. Γι’ αυτό, αν ασκήθηκε ή δεν ασκήθηκε δίωξη…
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Στην αντιδικία με τον κ. Αναστασιάδη, ποιος ήταν ο ρόλος του ΣΔΟΕ;
ΜΑΡΤΥΣ: Είχε διεξάγει έρευνα το ΣΔΟΕ πριν πάω εγώ.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Για τη γνωστή υπόθεση των 5.000.000 ευρώ, αυτό το παλιό;
ΜΑΡΤΥΣ: Δεν ασχολήθηκα με την υπόθεση διότι ήταν προγενέστερη.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Ασχοληθήκατε με την υπόθεση, αφού είχατε επικοινωνήσει με την Εισαγγελία.
ΜΑΡΤΥΣ: Δεν μελέτησα την υπόθεση, δεν έχω γνώση του φακέλου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λέτε «το παρακολουθώ». Πώς το παρακολουθούσατε;
ΜΑΡΤΥΣ: Από το αρμόδιο Τμήμα, εάν ασκήθηκε δίωξη ή δεν ασκήθηκε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από ποιο αρμόδιο Τμήμα;
ΜΑΡΤΥΣ: Του ΣΔΟΕ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς;
ΜΑΡΤΥΣ: Το ΣΔΟΕ όταν στέλνει για προκαταρκτική και την τελειώνει ο εισαγγελέας συνήθως, όταν ασκεί δίωξη, το στέλνει πάλι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν υπήρχε εισαγγελέας του ΣΔΟΕ τότε;
ΜΑΡΤΥΣ: Τότε, όχι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπήρχε. Απλώς δεν ήταν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Δεν υπήρχε εισαγγελέας στο ΣΔΟΕ…    

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση