GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωνία για την απόφαση του Ναπολιτάνο

Κορυφώνεται η αναμονή για την τελική απόφαση του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Χθες βράδυ, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ιτα...

Κορυφώνεται η αναμονή για την τελική απόφαση του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Χθες βράδυ, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ιταλός πρόεδρος θα ανακοίνωνε την απόφασή του για την επίλυση της πολιτικής κρίσης μέχρι σήμερα στις 12.00, ώρα Ελλάδος.
Τώρα, όμως, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι «η απόφαση του Ναπολιτάνο πρόκειται να ληφθεί εντός της σημερινής ημέρας».
Σύμφωνα με όλους τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρόεδρος έχει δύο εναλλακτικές: ή να αναθέσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε πρόσωπο επιλογής του, που να μπορέσει να εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη των κομμάτων ή να αναγγείλει την άμεση παραίτησή του, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του, που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι η προεδρική θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λήγει, κανονικά, στις 15 Απριλίου.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση