GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Επιτροπή αλληλεγγύης για την Κύπρο

Βρετανία: Επιτροπή αλληλεγγύης για την Κύπρο Τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα έχει στόχο να προσελκύσει επενδύσεις για τη...

Βρετανία: Επιτροπή αλληλεγγύης για την Κύπρο

Τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα έχει στόχο να προσελκύσει επενδύσεις για την Κύπρο, αλλά και να συμβάλει στις εισφορές του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι Κύπριοι της Βρετανίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τρόποι υποδοχής Κυπρίων, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο, πολλοί Κύπριοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επικοινωνούν με συμπατριώτες τους στη Βρετανία για να μάθουν τι χρειάζεται για να μετοικήσουν. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα ενημερώνει και θα στηρίζει όσους Κύπριους αποφασίσουν να μεταβούν στη Βρετανία. Μεταξύ των συμβουλών, που θα παρέχονται, θα είναι η εύρεση κατοικίας και εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα που έχουν από τα επιδόματα πρόνοιας.
Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ανήκει στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, τη μεγαλύτερη ομοσπονδία αποδήμων Κυπρίων στον κόσμο, η οποία εδώ και μια εβδομάδα είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους Κύπριους και τους φίλους της Κύπρου της Βρετανίας.
Ανάμεσα στους στόχους της επιτροπής αλληλεγγύης, είναι η προσφορά οικονομικής και ανθρωπιστικής στήριξης σε πολιτεία και πολίτες αλλά και σε Κύπριους της ομογένειας που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη συγκέντρωσης τροφίμων για να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία της Κύπρου. Επίσης προτάθηκε η διοργάνωση συναυλίας με καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την παροικία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.
Τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επιχειρηματιών από τη Βρετανία οι οποίοι θα ήθελαν να επενδύσουν στην Κύπρο εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση. Εξάλλου, αποφασίστηκε η επιτροπή να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες, δικηγόρους, τραπεζίτες κτλ, από τη Βρετανία που έχουν εμπειρία από την τραπεζική κρίση του 2008 ώστε να αναζητηθούν μαζί τους πιθανές λύσεις του προβλήματος. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση και προώθηση των κυπριακών συμφερόντων σε όλα τα κόμματα της βρετανικής Βουλής.
Πηγή: AΜΠΕ


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση