GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Με ευρύτατη συναίνεση και ομοφωνία σε 25 άρθρα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών. «Σήμερα το Κοινοβούλιο απέκτησε νέα κουλτούρα»,...

Με ευρύτατη συναίνεση και ομοφωνία σε 25 άρθρα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών.
«Σήμερα το Κοινοβούλιο απέκτησε νέα κουλτούρα», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρύτατη σύγκλιση που επετεύχθη σε ένα νομοσχέδιο που αφορά στο οξύτατο πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η ψήφιση των άρθρων 58 και 60, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία - η οποία θα διεξαχθεί αύριο - εκτιμώντας ότι ανοίγει Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης της θεραπείας και της επανένταξης των χρηστών.

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του, εκτός από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ομοφώνησαν σε 25 άρθρα όλα τα κόμματα και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ψήφισαν ορισμένα άρθρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η Βουλή με το νομοσχέδιο αυτό επέδειξε υπευθυνότητα και απέκτησε νέα κουλτούρα.

Ο κ. Ρουπακιώτης επεσήμανε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο κραυγάζει για την αναγκαιότητα της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης, έναντι της αντίληψης της καταστολής τα αποτελέσματα άλλωστε της οποίας είναι αρνητικά.
Πάντως, ο υπουργός ζήτησε να εκτιμήσει δεόντως το Σώμα το γεγονός ότι μειώνονται οι ποινές στους εξαρτημένους μικροδιακινητές, αλλά αυξήθηκαν οι ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση