GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κρας τεστ" με την τρόικα...

Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει στην Αθήνα το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, που αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τι...

Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει στην Αθήνα το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, που αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις απολύσεις στο Δημόσιο και την απώλεια εσόδων.
Η τρόικα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα την Κυριακή στις 10 το πρωί. Απών από τη συνάντηση θα είναι ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν που θα έχει τετ-α-τετ με τον υπουργό Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ήδη από τις εκθέσεις της τρόικας και το διπλό μήνυμα από Κομισιόν και ΔΝΤ για τις απολύσεις στο Δημόσιο οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να θέσουν επί τάπητος όλα τα «καυτά» θέματα. «Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να αποτελέσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τα μειωμένα έσοδα και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που προχωρά με ρυθμούς χελώνας.
Το μήνυμα που αναμένεται να στείλουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ στην κυβέρνηση είναι ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η φοροδιαφυγή τότε θα πρέπει να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και απολύσεις στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για την άφιξη της τρόικας και με συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει τη γραμμή άμυνας που θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις με στόχο την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την φοροδιαφυγή με τη συμμετοχή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Στόχος είναι να μην πάρει τελικά «κίτρινη κάρτα» η χώρα στο συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς σε πρόσφατη έκθεση η τρόικα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φορολογικά έσοδα και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Παράλληλα χθες συγκλήθηκε μία ακόμη κυβερνητική σύσκεψη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών. Οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Μανιτάκης ρωτήθηκαν εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου για τα «μηνύματα» των δανειστών μας και απάντησαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Το βασικό επιχείρημα που αναμένεται να θέσει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών είναι ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα οριζόντια μέτρα και ότι η συρρίκνωση του Δημοσίου προχωράει κανονικά μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ θα δουν όλους τους υπουργούς μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου, όταν και θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα προκειμένου να ετοιμάσουν την αξιολόγηση τους. Στο στόχαστρο θα τεθούν και άλλες μνημονικές δεσμεύσεις της χώρας και το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. 

1 σχόλιο

  1. Μουρούτηηη...

    Σίμοοο...

    Φαήλεεε...

    Πτωχέεε...

    ΑΠΟ ΜΑΓΓΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!!

    Και να πάρετε μαζί σας και τον άεργο, μη έχοντα ούτε ένσημο, βουτηρομπεμπέ, "Πολιτική Άνοιξη" επαυλο-κτήτη της Κηφισιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση