GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Νετανιάχου με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μερικές ώρες μετά ...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μερικές ώρες μετά τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να αναζητήσει τρόπους προώθησης ενός νέου ειρηνευτικού σχεδίου.
Σύμφωνα με το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο, οι Νετανιάχου και Κέρι είχαν μια πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση και κατόπιν στις συνομιλίες συμμετείχε μια ομάδα ισραηλινών διαπραγματευτών υπό την Τζίπι Λίβνι, τη νέα υπουργό Δικαιοσύνης και επικεφαλής των διαπραγματευτών.
Στην ευρύτερη συζήτηση επρόκειτο να λάβει μέρος και ο Γιτζάκ Μόλχο, ένας στενός σύμβουλος του Νετανιάχου, καθώς και μέλη της ομάδας του Κέρι.
Νωρίτερα ο Κέρι είχε συνάντηση μιας ώρας με τον Αμπάς στο Αμάν, είπε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στην Ιορδανία, Ατάλα Χαΐρι. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, ο Αμπάς «τόνισε ότι οι ισραηλινοί εποικισμοί θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία και ότι το Ισραήλ πρέπει να απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους».
Δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση μετά τη συνάντηση και οι σύμβουλοι των δύο πλευρών απέφυγαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες. Μια παλαιστινιακή πηγή είπε ότι οι συνομιλίες είχαν στόχο να «υπάρξει ένας κοινός τόπος ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε να εξεταστεί εάν μπορούν να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση