GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η διαφωνία Κάμερον-Πάπα...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε «με σεβασμό» την διαφωνία του με τον Πάπα Φραγκίσκο όσον αφορά τα νησιά Φόκλαντ (Μαλβίν...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε «με σεβασμό» την διαφωνία του με τον Πάπα Φραγκίσκο όσον αφορά τα νησιά Φόκλαντ (Μαλβίνας για την Αργεντινή).
Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι ο Χόρχε Μπεργκόλιο έκανε λόγο περί «αρπαγής» των εδαφών αυτών από την Βρετανία σε λειτουργία που τελέστηκε πέρυσι, με αφορμή την 30ή επέτειο από τον πόλεμο για τα νησιά αυτά ανάμεσα στην Βρετανία και την Αργεντινή. Επίσης το 2010 ο Ποντίφικας δήλωσε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής ότι τα νησιά αυτά είναι «δικά μας».
Σε ερώτηση που έγινε στον Κάμερον σχετικά με το αν συμφωνεί με τον πρώην αρχιεπίσκοπο του Μπουένος Άιρες πάνω στο ζήτημα αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε: «Διαφωνώ μαζί του, με σεβασμό» και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι των Φόκλαντ κατέστησαν σαφές στο δημοψήφισμα που έγινε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θέλουν να παραμείνουν τα νησιά αυτά υπό βρετανική κυριαρχία.
«Έγινε ένα μάλλον εξαιρετικά σαφές δημοψήφισμα στα Φόκλαντ», σημείωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Αυτό δίνει ένα μήνυμα προς οποιονδήποτε στον κόσμο ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών επέλεξαν σαφέστατα το μέλλον που επιθυμούν. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Ο λευκός καπνός πάνω από τα Φόκλαντ ήταν αρκετά ευκρινής», κατέληξε ο Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση