GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δεν ήθελα να γίνει ο αδερφός μου Πάπας"

Από την προηγούμενη Τετάρτη, στο επικεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος Α. Και όμως, η αδερφή του προσευχήθηκε να μην φ...

Από την προηγούμενη Τετάρτη, στο επικεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος Α. Και όμως, η αδερφή του προσευχήθηκε να μην φτάσει μέχρι εκεί.
Η Μαρία Ελίνα Μπεργκόλιο, ήταν στο Μπουένος Άιρες, όταν ο λευκός καπνός βγήκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα. Ο νέος ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μόλις είχε εκλεγεί.
Λίγα λεπτά μετά, το τηλέφωνό της χτύπησε. Η ίδια περιγράφει τη σκηνή στο CNN: " Σχεδόν πέθανα. Το τηλέφωνο χτύπησε και ο γιος μου απάντησε. Το άκουσα να λέει "Ω Θεέ μου!". Δεν μπορούσα να το πιστέψω".
Της είπε να μην ανησυχεί καθόλου, ότι είναι μια χαρά και την παρακάλεσε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς της σε όλα τα μέλη της οικογένειάς τους.
Είπε: "Δεν μπορώ να τηλεφωνήσω σε όλους. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έτσι στείλε τους εσύ την αγάπη μου. Γιατί αν τηλεφωνήσω σε όλους, θα αδειάσουν τα ταμεία του Βατιακνού".
Η αδερφή του, αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή προσευχήθηκε με όλη τη δύναμη της καρδιάς της, ώστε να μην εκλεγεί Πάπας.
Δήλωσε: " Στο προηγούμενο Κονκλάβιο, προσευχόμουν να μην εκλεγεί, γιατί δεν ήθελα να φύγει. Ήταν λίγο εγωιστικό. Προσευχήθηκα στο Άγιο Πνεύμα, εκείνο θα έκανε την παρέμβασή του και δεν θα με άκουγε. Και δεν με άκουσε! Έκανε ό,τι ήθελε!".
Θυμίζουμε ότι στο Κονκλάβιο του 2005, ο Χόρχε Μπεργκόλιο είχε έρθει δεύτερος σε ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση