GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης για το 18χρονο Δημήτρη

Σωστή η αντιμετώπιση από τους γιατρούς στην Κρήτη, είπε η διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο 1...

Σωστή η αντιμετώπιση από τους γιατρούς στην Κρήτη, είπε η διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο 18χρονος.

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο 18χρονος Δημήτρης, που την Τρίτη "χτυπήθηκε" από το ρεύμα ενώ έκανε εργασίες καθαρισμού σε φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη βιοτεχνίας στην περιοχή της Φοινικιάς . Για το νεαρό, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ το ατύχημα του νέου αυτού παιδιού πρέπει να αφυπνίσει, όπως είπε στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τη Νεκταρία Μανουσουδάκη, η διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ, Ευγενία Ηλιοπούλου. "Το ατύχημα του Δημήτρη πρέπει να αποτελέσει αφορμή να αποφεύγουμε τους ερασιτεχνισμούς και τις επισκευές που γίνονται ... στο πόδι" - είπε χαρακτηριστικά η κ.Ηλιοπούλου.

Ο 18χρονος έχει υποστεί δύο κακώσεις, ένα θερμικό έγκαυμα στο 40% του σώματός του, καθώς και ένα ηλεκτρικό έγκαυμα (από την ηλεκτροπληξία) με πύλη εισόδου από τα άνω άκρα και πύλη εξόδου από τα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τη γιατρό τα σημάδια καταστροφής των ιστών εντοπίζονται κυρίως στα κάτω άκρα. Η νοσηλεία για το νεαρό θα είναι πολυήμερη, ενώ όλοι ευελπιστούν ότι ο ακμαίος οργανισμός του θα μπορέσει να ανταποκριθεί, ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο κάποιας αναπηρίας, κάτι που όμως θα διαπιστωθεί στην πορεία της νοσηλεία τους, οπότε θα γίνει αντιληπτό το πώς ανταποκρίθηκε ο οργανισμός στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και τους χειρισμούς των γιατρών.

Πάντως όπως τόνισε η κ. Ηλιοπούλου, η ιατρική αντιμετώπιση της περίπτωσης, στην Κρήτη, ήταν σωστή, βοηθώντας έτσι τους γιατρούς πουν έχουν αναλάβει τώρα το 18χρονο, να αποφύγουν τα προβλήματα που συνήθως παρουσιάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. "Ο Δημήτρης ενυδατώθηκε καλά, ανταποκρίνεται καλά, δεν παρουσιάζει προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά θα χρειαστεί πολλές επεμβάσεις" - είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η γιατρός, υπογραμμίζοντας το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έρχονται σε επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση