GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα στα 4 νοικοκυριά αγοράζει μέσω ίντερνετ

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από το Διαδίκτυο. Η χρήση του Ίντερνετ διαδίδεται με... γοργούς ρυθμούς χάρη...

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από το Διαδίκτυο. Η χρήση του Ίντερνετ διαδίδεται με... γοργούς ρυθμούς χάρη και στα ελκυστικά πακέτα σύνδεσης που δίνουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το 2012 ο αριθμός των νοικοκυριών που έψαχναν μέσα από το Ίντερνετ αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2011. Ο μέσος ρυθμός αύξησης του αριθμού των ατόμων που πραγματοποίησαν αγορές μέσω του Διαδικτύου έφθασε το 18,5% την πενταετία 2008-2012.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνδρες εμφανίζονται ως κυρίαρχοι του Διαδικτύου έναντι των γυναικών αλλά σταδιακά παραχωρούν ένα μέρος της κυριαρχίας τους.

Ο ένας στους δύο έχει ανοίξει ένα παράθυρο στον ηλεκτρονικό κόσμο και αναζητεί προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας. Το 2012 η δραστηριότητα του ανδρικού φύλου διαμορφώθηκε στο 56,9%. Ωστόσο, σε σχέση με το 2011 κάποιοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση αφού το ποσοστό των ανδρών ήταν στο 60,7%. Το «ασθενές φύλο» βελτίωσε τις επιδόσεις του στο Διαδίκτυο καθώς ενισχύθηκε η παρουσία του στον κόσμο του Ίντερνετ. Το ποσοστό τους ανήλθε στο 43,1% το 2012 έναντι 39,3% το 2011.

Οι χρήστες
Οι τέσσερις στους δέκα που κάνουν χρήση της τεχνολογίας ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες από 25 έως 34 ετών. Οι χρήστες έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι απόφοιτοι ΤΕΙ και ΑΕΙ. Επίσης σημαντικός αριθμός έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές.

Η συμμετοχή τους φθάνει σε ποσοστό 55,7%. Οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατέχουν ποσοστό 40,2%.

Οι χρήστες αναζητούν μέσω του Διαδικτύου να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Σε ποσοστό 36,1% δίνουν παραγγελίες για την αγορά φαρμάκων. Ρούχα, παπούτσια και αθλητικά είδη αντιπροσωπεύουν το 28%, τα προϊόντα με περιεχόμενο την ηλεκτρονική εκμάθηση φθάνουν σε ποσοστό 25% και το 16,2% αφορά την απόκτηση εισιτηρίων για εκδηλώσεις θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, κινηματογράφων.

Πάντως, σε ορισμένα είδη και αγορές υπάρχει μείωση ενδιαφέροντος από τους χρήστες. Ανάμεσά τους είναι και οι κρατήσεις ξενοδοχείων κατά 26%. Οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών σημείωσαν πτώση 40%. ethnos.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ????ΗΑΑΑΗΑΑΑΑΑΗΑΑΑΗ!!!
    αφήστε τα ταξίδια,& τις βόλτες,
    και βάλτε καμία καταχώρηση στο διαδίκτυο ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΈΠΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Θα εχουμε παρα πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο τις βολτούλες σας
    Η Ελλάδα
    AΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣαπό το MSN to GOOGLE & ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
    Δείτε τι κάνουν οι ΙΤΑΛΟΙ οι ΤΟΥΡΚΟΙ .....!!!!!
    ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ
    ΠΗΓΕ Απρίλιος 2013 ...
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση