GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ζ. Μακρή μεταφέρει την εμπειρία της απ' τη συμμετοχή της στην 57η Σύνοδο της επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών

Στις εργασίες της 57ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Ν. Υόρκη...


Στις εργασίες της 57ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Ν. Υόρκη, συμμετείχα ως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Εκεί, παρουσίασα τις ελληνικές θέσεις σε
συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εξάλειψη και πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα θέμα της κεντρικής ομιλίας μου στην ολομέλεια της συνόδου ήταν «οι εμπειρίες και οι καλές πρακτικές από την εφαρμογή του προγράμματος δράσης του Πεκίνου».
Συμμετείχα, επίσης, σε παράλληλη εκδήλωση της ΕΕ κατά της βίας, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκα μεταξύ των άλλων και με την αναπληρώτρια υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών της Τουρκίας, κα Askin Asan, με την οποία και συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των συναντήσεων μου, επεσήμανα τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την καταπολέμηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών και παρουσίασα μία σειρά ελληνικών πρωτοβουλιών και νομοθεσιών προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφέρθηκα, επίσης, στο Εθνικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επανέλαβα τη δέσμευση της χώρας μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Παραχώρησα συνέντευξη τύπου στο Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης, στην οποία προχώρησα σε απολογισμό της δραστηριότητας της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχα στην 57η σύνοδο της επιτροπής του ΟΗΕ και ανέλυσα τις θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Τέλος, τόνισα ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατίας, ενώ συνιστά μοχλό πίεσης για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή σε κάθε χώρα.
Για την ενημέρωσή σας,
Ζέττα Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση