GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

70 χρόνια Μικρός Πρίγκηπας

Το διάσημο παραμύθι του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, «Ο Μικρός Πρίγκηπας», συμπληρώνει... 70 χρόνια από την ημέρα της πρώτης έκδοσής του,...

Το διάσημο παραμύθι του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, «Ο Μικρός Πρίγκηπας», συμπληρώνει...
70 χρόνια από την ημέρα της πρώτης έκδοσής του, στις 6 Απριλίου 1943 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πυρετός εκδόσεων με αυτή την ευκαιρία στη Γαλλία με βιβλία αφιερωμένα σε αυτό το θρυλικό έργο, ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά και μια κούκλα του Μικρού Πρίγκηπα, στα πρότυπα που φτιάχνονταν οι κούκλες στη δεκαετία του '40.

Οι Γάλλοι ξεχώρισαν την «Όμορφη Ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα» από τις εκδόσεις Gallimard.

Ο Αλμπάν Σεριζιέ ένας από τους συγγραφείς της «Όμορφης Ιστορίας του Μικρού Πρίγκηπα» μίλησε στο RTL: «Εκείνη την εποχή, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα γινόταν το γαλλικό βιβλίο με τις περισσότερες μεταφράσεις στον κόσμο και το πιο πολυδιαβασμένο των οικογενειών. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του ανέρχονται σε 134 εκατομμύρια. Το παράδοξο είναι ότι αυτό το κόσμημα της λογοτεχνικής κληρονομιάς της Γαλλίας γράφτηκε και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί εξορίστηκε στη Νέα Υόρκη μετά την ήττα του 1940. Και εκεί είναι που δημιούργησε το χαρακτήρα του Μικρού Πρίγκηπα», είπε χαρακτηριστικά. Το βιβλίο του Αλμπάν Σεριζιέ αναφέρεται ακριβώς σε αυτή τη γέννηση.

Αναφερόμενος στον Μικρό Πρίγκηπα επισήμανε πως πρόκειται για ένα «βαθιά φιλοσοφικό και ποιητικό μυθιστόρημα, ένα παραμύθι για παιδιά κι ένα τεράστιο βιβλίο».

Ακούστε τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Φιλίπ να διαβάζει τον Μικρό Πρίγκηπα:

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση