GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Μόσχα θα κατασκευαστεί μνημείο των Ηρώων του Α' Παγκόσμιου Πολέμου

Στη Μόσχα θα ανεγερθεί μνημείο αφιερωμένο στους Ήρωες του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας (Βουλής), πρόε...

Στη Μόσχα θα ανεγερθεί μνημείο αφιερωμένο στους Ήρωες του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας (Βουλής), πρόεδρος της Ιστορικής Εταιρίας της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσσκιν, στη συνεδρίαση... της οργανωτικής επιτροπής σχετικά με την προετοιμασία των εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 100 χρόνια από την αρχή του πολέμου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του το δημαρχείο της Μόσχας έχει ορίσει τη θέση του μνημείο στην αρχή του λόφου Ποκλόνναγια και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκήρυξε διαγωνισμό καλλιτεχνών για το σχέδιο του μνημείου.
"Η Ιστορική Εταιρία της Ρωσίας αρχίζει να συλλέγει χρήματα για την κατασκευή του μνημείου Ηρώων του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Μόσχα" , δήλωσε ο Επικεφαλής της Κάτω Βουλής. Πέρα από τα χρήματα του προϋπολογισμού θα βρεθούν και άλλοι πόροι για την πραγματοποίηση των σημαντικών σχεδίων, καθώς και θα προσελκύονται οι κοινωνικές οργανώσεις των βετεράνων.

Κατά τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, επειδή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Ρωσία έχουν ξεχάσει και τα γεγονότα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και τους ήρωες του και τους τάφους τους. Ο Σεργκέι Ναρίσσικ υπογράμμισε ότι στις αναμνηστικές πλακέτες της Αίθουσας του Αγίου Γεωργίου στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου της Μόσχας είναι χαραγμένα τα ονόματα των τιμηθέντων με το παράσημο του Αγίου Γεωργίου, ο κατάλογος όμως τελειώνει με τους ήρωες του Ρώσο – Ιαπωνικού πολέμου. Δεν αναφέρονται καθόλου οι τιμηθέντες με το βραβείο του Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε πώς θα διορθωθεί αυτή η ιστορική αδικία», δήλωσε ο Πρόεδρος.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Βουλής θύμισε ότι τα μέρη που είναι στενά δεμένα με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Καλινινγκράντ. Ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας πρότεινε να οριστεί το καθεστώς του πεδίου στρατιωτικής δόξας στο χωράφι Γκούμπινγκέν (στην περιοχή της πόλης Καλινιγκράντ), όπου « πραγματοποιήθηκε η πρώτη νίκη των ρωσικών στρατευμάτων σ’ εκείνο τον πόλεμο». Εννοείται ότι πρέπει να μεταφέρουμε και τους τάφους των Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών σ’ εκείνο το χωράφι. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας ", συμπλήρωσε ο Ναρίσσκιν.

Εκτός τούτου, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, "είναι πολύ σημαντικό οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του πολέμου να έχουν παγκόσμιο και διεθνές χαρακτήρα ". Ενημέρωσε ότι στα πλαίσια των προσφάτων επισκέψεων στη Πολωνία, Γαλλία και Φιλανδία "συμφωνήσαμε με τους συνεργάτες μας και με τους ιστορικούς για τον συντονισμό των ενεργειών μας ".Υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και σε άλλες χώρες ",πιστεύει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 100 χρόνια της αρχής του πολέμου συμπεριλαμβάνει έκδοση εγκυκλοπαίδειας και λεξικού, τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, τη διεξαγωγή σχολικών μαθημάτων με θέμα την ιστορία του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, φεστιβάλ, την αναπαράσταση των μαχών στους ιστορικούς τόπους, τα εγκαίνια του μουσείου, τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πύλης για τους ήρωες του πολέμου και ενός ντοκιμαντέρ. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ένωσης Ρωσίας και Λευκορωσίας ,Ίγκορ Ουγκολνίκωφ, πρότεινε να προγραμματιστεί και τηλεοπτικό σίριαλ.

Εκ μέρος του ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμιρ Μεδίνσκι, δήλωσε ότι το βασικό γεγονός της επετείου του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου θα είναι τα εγκαίνια ενός μουσείου στη βάση του κρατικού μουσείου «Τσάρσκογιε Σελό». briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση