GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κρυφός» φόρος στις ιατρικές δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία (;)

 Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη. Για τον νέο «κρυφό» φόρο(;) στις δαπάνες των ασφαλισμένων που καταβάλλουν τα ταμεία, σύμφωνα με σχ...


 Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη.
Για τον νέο «κρυφό» φόρο(;) στις δαπάνες των ασφαλισμένων που καταβάλλουν τα ταμεία, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ερωτά με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του: «Ιδιαίτερη αναστάτωση έχει προκληθεί στους πολίτες με αναπηρία, χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους από εκτενή δημοσιεύματα στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι με νέα νομοθετική ρύθμιση που τίθεται σε ισχύ θα φορολογηθούν και οι πάσης φύσης ιατρικές δαπάνες και επιδόματα που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι φόροι θα υπολογιστούν ακόμη και επί των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των φορολογουμένων, ενώ για πρώτη φορά θα επιβληθούν φόροι και στα ποσά των πάσης φύσεως επιδομάτων και βοηθημάτων που κατέβαλαν τα ταμεία περίθαλψης στους ασφαλισμένους τους.

Ήδη πολλοί ασφαλιστικοί φορείς στέλνουν στους ασφαλισμένους τους βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά των δαπανών που κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους στις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων τους. Στις ίδιες βεβαιώσεις αναγράφονται και τυχόν ποσά βοηθημάτων-επιδομάτων που χορηγήθηκαν στους ασφαλισμένους. Με τον τρόπο αυτό, οι παραλήπτες των βεβαιώσεων υποχρεώνονται, για πρώτη φορά, να εμφανίσουν στις φορολογικές δηλώσεις τους και τα ποσά αυτά ως εισοδήματα του προηγούμενου έτους και, ως εκ τούτου, να πληρώσουν γι’ αυτά επιπλέον φόρους.

«Οι δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των ασφαλισμένων, αφορούν αν όχι όλους, την πλειονότητα όμως των ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων που λαμβάνουν σε μηνιαία βάση φαρμακευτική – θεραπευτική αγωγή και κάνουν χρήση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού», όπως σημειώνει ο κ. Λ. Αυγενάκης.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν ισχύει η φημολογούμενη φορολόγηση επιδομάτων όπως το επίδομα αεροθεραπείας που λαμβάνουν νεφροπαθείς ή μεταμοσχευμένοι από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση