GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση για τους πειθαρχικά διωκόμενους των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι παρακάτω φορείς ε.ε. και ε.α στελεχών των Ε.Δ, Π.Σ. και Λ.Σ. εκφράζουμε την αντίθεση μας στην με κυβερνητική εντολή επιχειρούμενη...


Οι παρακάτω φορείς ε.ε. και ε.α στελεχών των Ε.Δ, Π.Σ. και Λ.Σ. εκφράζουμε την αντίθεση μας στην με κυβερνητική εντολή επιχειρούμενη τακτική της φίμωσης και τρομοκράτησης των εν ενεργεία συναδέλφων και για μια ακόμη φορά δηλώνουμε την υποστήριξη μας σε αυτούς , οι οποίοι επέλεξαν να συμμετέχουν σε δημόσιες διεκδικητικές εκδηλώσεις φέροντας την προβλεπόμενη στολή.

Οι Διοικήσεις των τριών Ενώσεων Αποστράτων Ν.Π.Δ.Δ. (Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν., Ε.Α.Α.Α.) και οι ελάχιστες διοικήσεις φορέων Ν.Π.Ι.Δ. εγκατέλειψαν τους «συμπολεμιστές τους την ώρα της μάχης» αρνούμενοι την στήριξη προς τους πειθαρχικά διωκόμενους ε.ε συναδέλφους άν και αρχικώς τους είχαν προτρέψει προς την συγκεκριμένη επιλογή.

Οι Διοικήσεις αυτών των φορέων, προέβησαν και σε πλαστή παρουσίαση υποστήριξης των ενεργειών τους, εμφανίζοντας ως συνυπογράφοντες κείμενο τους και φορείς οι οποίοι ουδέποτε συμφώνησαν με αυτό και ουδέποτε έδωσαν την συγκατάθεσή τους. Η ενέργεια αυτή αποβλέπει στην δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων και στην δήθεν υποστήριξη των πρακτικών που ακολουθούν, κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών , απευθυνόμενοι με αίσθημα ευθύνης στο σύνολο των ε.ε και ε.α στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α , ΤΟΥΣ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε Να μην υποκύψουν σε πλαστά διλλήματα και παραπλανητικές προτροπές. Θέση όλων μας ας είναι η αντίθεση μας στην αμετανόητη και πειθήνια στάση που επιδεικνύουν οι διοικήσεις των φορέων (Ν.Π.Δ.Δ. και μιας μειοψηφίας Ν.Π.Ι.Δ.) που «πωλούν» τους ε.ε συναδέλφους στο βωμό της ενδοτικότητας τους, προς τους κυβερνητικούς τους προϊσταμένους .

Να μην αποδεχτούν άκριτα τις αιτιολογίες αυτών, που με την στάση τους δημιουργούν προβλήματα στον αγώνα μας και στοχεύουν στον εγκλωβισμό των διαμαρτυρομένων ε.ε. και ε.α συναδέλφων σε πολιτικές που ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τόσο του κλάδου μας, όσο και των υπολοίπων εργαζομένων, συνταξιούχων και κυρίως της Ελληνικής νεολαίας.

« ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ »

Το χρονικό των εξελίξεων

Το Συντονιστικό Όργανο Δράσης (Σ.Ο.Δ.) ήταν ένα άτυπο όργανο στο οποίο συμμετείχαν υποτίθεται ισότιμα φορείς των εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Συστάθηκε προκειμένου να συντονίσει την δράση όλων μας προκειμένου να αναχαιτιστεί η κυβερνητική λαίλαπα κατά των εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Όπλο του στα έργα μέχρι προχτές το «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» λειτουργώντας «άκρως δημοκρατικά» στη λήψη αποφάσεων με βάση την αρχή … της πλειοψηφίας. Αρχή έγινε με την εκλογή του Προέδρου του Σ.Ο.Δ κ. Ιατρίδη με τοποθέτηση τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» του αξιότιμου Προέδρου της Ε.Α.Α.Ν Αντνχου κ. Σπυρίδωνος Περβαινά. Οι φορείς, που σήμερα στηρίζουμε τους διωκόμενους εε συναδέλφους, δεν σκεφτήκαμε την διάσπαση τότε, σιωπήσαμε για χάρη της ενότητας και συνεχίσαμε.

Τα προβλήματα στην συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων ήταν δικαιολογημένα και αναμενόμενα. Όλοι όμως επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας, ειδικότερα οι υπογράφοντες φορείς, οι οποίοι ενώ συμμετείχαν στο Σ.Ο.Δ και έβλεπαν να παίρνονται ορισμένες αποφάσεις με την αρχή της πλειοψηφίας , παρακολουθούσαν στην συνέχεια στην πράξη να υλοποιούνται με «άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» εντελώς διαφορετικά από τα προαποφασισμένα καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ισότιμης συνεργασίας.

Στη συνέχεια παρατίθενται ενδεικτικά κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ενώ είχε ζητηθεί η αναλογική εκπροσώπηση όλων των φορέων στο πάνελ κατά την διαδικασία της συνέντευξης τύπου της 7ης Μαρτίου , ήμασταν θεατές με «άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» της προβολής των τριών Ενώσεων συν δυο συμβούλων τους και του εκπροσώπου των εν ενεργεία με στολή (τότε ακόμη δεν ενοχλούσε τις Ενώσεις) χωρίς εκπροσώπηση των άλλων φορέων. Τότε δεν σκεφτήκαμε την «διάσπαση» όπως μας κατηγορούν, σιωπήσαμε για χάρη της ενότητας και συνεχίσαμε.

Ενώ είχε αποφασισθεί στην συγκέντρωση της 9ης Μαρτίου στην Αθήνα κύριοι ομιλητές να είναι ένας εκπρόσωπος των τριών Ενώσεων , ένας εκπρόσωπος των υπολοίπων φορέων Ν.Π.Ι.Δ , ένας εκπρόσωπος των Σ.Α , και μία εκπρόσωπος των ορφανικών οικογενειών σεβόμενοι την αρχή της ισοτιμίας και της αναλογικής εκπροσώπησης , στην πράξη με «άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» είχαμε διάφορους άλλους ομιλητές από αυτούς που είχαν προαποφασισθεί. Παράλληλα, παρεμποδίστηκε ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος κ. Αναστάσιος Μανιάτης για την εκφώνηση της ομιλίας του ως φορέας στην συγκέντρωση, ενώ υπέστη λογοκρισία μπροστά στο πλήθος. Επίσης δεν δέχτηκαν να εκφωνηθεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Δρ. Διονύσιο Βορίση. Δεν σκεφτήκαμε την «διάσπαση» τότε, σιωπήσαμε για χάρη της ενότητας και συνεχίσαμε.

Ενώ είχαμε αποφασίσει τα συνθήματα που θα εκφωνούντο κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των Αθηνών και είχε ορισθεί συνάδελφος για να τα εκφωνεί, με «άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» ο εν λόγω συνάδελφος τα «ξέχασε σπίτι του» , με αποτέλεσμα μια μεγαλειώδης συγκέντρωση να χαρακτηρισθεί από το σύνολο του Τύπου ως «βουβή». Δεν σκεφτήκαμε την «διάσπαση» τότε, σιωπήσαμε για χάρη της ενότητας και συνεχίσαμε.

Τέταρτο παράδειγμα: κατά την συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ελεύθερος Σκοπευτής» , η επιλογή εκπροσώπησης των φορέων που θα παρευρίσκοντο έγινε με «άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» αποκλείοντας π.χ ιστορικούς Συλλόγους των Ε.Δ με ιστορία πλέον των 30 ετών , όπως ο Σ.Α.Σ και ο Π.Μ-Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν οι οποίοι εκπροσωπούν χιλιάδες Υπαξιωματικούς & Αξιωματικούς προερχόμενους από Α.Σ.Σ.Υ. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ζητήθηκε από Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων οι εν ενεργεία συνάδελφοι που θα παρευρίσκοντο να φέρουν στολή (τότε ακόμη δεν ενοχλούσε τις Ενώσεις). Δεν σκεφτήκαμε την «διάσπαση» τότε, σιωπήσαμε για χάρη της ενότητας και συνεχίσαμε.

Όταν οι συνοδοιπόροι μας και συναγωνιστές μας στο κοινό μας αγώνα εν ενεργεία συνάδελφοι άρχισαν να δέχονται τα πυρά (πειθαρχικές διώξεις για τις εμφανίσεις τους με τις στολές) της Στρατιωτικής – Πολιτικής Ηγεσίας θεωρήσαμε εκ των ων ουκ άνευ υποχρέωσή μας να τους δώσουμε μια ηθική στήριξη. Ζητήσαμε επίμονα από τον Πρόεδρο του Σ.Ο.Δ την έκδοση κάποιας ανακοίνωσης στήριξης προς αυτούς και όταν θέσαμε θέμα να πάρουμε πλειοψηφικά την απόφαση αυτή , «με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες» ο κ. Ιατρίδης δήλωσε ότι αυτό ήταν «κόκκινη γραμμή» για τις Ενώσεις Αποστράτων και το θέμα θεωρείται λήξαν!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα παρακολουθήσαμε τις χθεσινές ανακοινώσεις τόσο του Σ.Ο.Δ , όσο και άλλων φορέων π.χ Α.ΚΙ.Σ , στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορηθήκαμε ως διασπαστές , ως κατευθυνόμενοι κλπ…. Για χάρη της ενότητας το ξεπερνάμε , απλά αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αδέσμευτοι και μη κατευθυνόμενοι και πόσο; Μήπως είναι εκείνοι οι οποίοι στην πρώτη συγκέντρωση στα γραφεία της Ε.Α.Α.Ν την 18/02/2013 διάβασαν ανακοίνωση – χαιρετισμό πολιτικού κόμματος; Μήπως είναι εκείνοι οι οποίοι ως οικοδεσπότες επέτρεψαν την εν λόγω κίνηση;

Συνάδελφοι ,

Θεωρήσαμε αναγκαίο να τοποθετηθούμε μετά τα τελευταία γεγονότα. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να συμπορευτούμε με όλους τους φορείς παρά μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν. Είχαμε χαιρετήσει στην αρχή της προσπάθειας αυτής την κίνηση των τριών Ενώσεων για κοινό αγώνα, αν και δεν τρέφαμε ψευδαισθήσεις. Παραδεχόμαστε ότι ήταν τεράστιο το βήμα που έκαναν τώρα , όταν μόλις 7 μήνες πριν κατά την διάρκεια απόφασης για συγκέντρωση την 12/09/2012 και ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει για κοινή συγκέντρωση στην συνέχεια άλλαξαν στάση και πραγματοποίησαν συγκέντρωση μία εβδομάδα αργότερα ενοχλημένοι από την παρουσία τότε εν ενεργεία συναδέλφων με στολή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με κριτική σκέψη να αξιολογήσουν την στάση όλων μας και να απονείμουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» αφενός και αφετέρου με βάση την κρίση τους να συνεχίσουν να συμμετέχουν ομαδικά και δυναμικά στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Εμείς ως φορείς δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με όσους όψιμους αγωνιστές ακολουθώντας τις εντολές των προϊσταμένων τους εγκαταλείπουν τους εε συναδέλφους!

Καλούς Αγώνες συνάδελφοι.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Α.Ν.Ε.Α.Ε.Δ)
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Ε.Α.Π.Σ)
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (Κ.ΕΘ.Α)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ε.Α.Π.Σ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ε.Α.Λ.Σ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ (Π.Μ/Σ.ΑΣ.Υ/Π.Ν)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ)

1 σχόλιο

  1. Ασχετο αλλα σημαντικο.
    Σημερα για λογους επαγγελματικους κατεβηκα μεχρι το Γυθειο στο Δημο Ανατολικης Μανης.
    Εκει με μεγαλη μου λυπη και αγανακτηση διαπιστωσα να εχει εξαφανιστει ενα ολοκληρο δασυλιο στο παρκο του τουριστικου περιπτερου. Προσφατα τη προηγουμενη εβδομαδα κοπηκαν πανω απο 30 μεγαλα δενδρα ηλικιας μεχρι και 200 χρονων , πευκα, ευκαλυπτοι,δρυς,φοινικες και λοιπα καλοπιστικα.
    Ολα τη κυριολεξια δεν εμεινε ουτε ενα .
    Ρωτησα και μου απαντησαν οτι κοπηκαν με εντολη Δημαρχου.
    Και παλι με αφελεια ξαναρωτησα. πηρε τετοια αποφαση το δημοτικο συμβουλιο για μια τετοια εγκληματικη πραξη σε βαρος του φυσικου περιβαλλοντος και ξερετε τι μου απαντησαν ? Εμεις εδω, δεν χρειαζομαστε αποφασεις τα κοβουμε μονοι μας! Τρελαθηκα.Ενα πανεμορφο μερος πρασινου εξαφανιστηκε εν ριπη οφθαλμου. Ρωταω Εισαγγελεας υπαρχει σε αυτο το τοπο ? Ο καθε Δημαρχος χωρις καμια εγκριση καταστρεφει οτι εχει παραμεινει σε αυτο το τοπο με το ετσι θελω.
    Και οι φορεις , οι περιβαλλοντικες οργανωσεις τι κανουν? Αναρωτιεμαι παλι αφελως! Δεν θα πρεπει καποιος να ενδειαφερθει και να υπαρξει συνεχεια, ? θα αναζητηθουν ευθυνες? Ειδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση