GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταβάλλονται οφειλές σε γιατρούς της Μαγνησίας

Οφειλές του Δεκεμβρίου του 2012 θα καταβληθούν στους γιατρούς της Μαγνησίας, όπως δημοσιοποίησε η Βουλευτής Μαγνησίας , κα Ζέττα Μακρή, ...

Οφειλές του Δεκεμβρίου του 2012 θα καταβληθούν στους γιατρούς της Μαγνησίας, όπως δημοσιοποίησε η Βουλευτής Μαγνησίας , κα Ζέττα Μακρή, η οποία είχε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΠΥ για το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των διαφόρων ταμείων προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας.
Όπως έγινε γνωστό, η κα Μακρή, αφού επεσήμανε τις έντονες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιατροί της περιοχής μας, ενημερώθηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταβληθούν από τον ΕΟΠΠΥ οι οφειλές του Δεκεμβρίου 2012.
Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (προ της 1ης – 1 – 2012) η κα Μακρή ενημερώθηκε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, λόγω της συγχώνευσης των διαφόρων ταμείων στον ΕΟΠΠΥ.
Παρόλα αυτά, οι αρμόδιοι τόνισαν στην κα Μακρή ότι η βούληση του υπουργείου Υγείας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να δοθεί κατά συνέπεια άμεση λύση στο, αναμφισβήτητα, τόσο σημαντικό πρόβλημα.
Για το λόγο αυτό, επισπεύδονται οι διαδικασίες για να πιστοποιηθούν οι οφειλές από τα διάφορα ταμεία και να αρχίσει η καταβολή τους. Ήδη από το ΙΚΑ έχουν δοθεί 40.000.000 για την αποπληρωμή διαφόρων οφειλών (όχι μόνο σε ιατρούς).
Ο ΟΑΕΕ, επίσης, έχει ενημερώσει τους ενδιαφερομένους ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις και ότι από τις 8 Απριλίου 2013 ξεκίνησε η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την προβλεπόμενη διαδικασία και έκπτωση.
Η κα Μακρή είχε την διαβεβαίωση ότι και τα υπόλοιπα ταμεία, αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, θα εξασφαλίσουν τις πιστώσεις και θα προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας. Διευκρινίστηκε, επίσης, ότι η πληρωμή από όλα τα ταμεία θα γίνεται με βάση την χρονική προτεραιότητα των στοιχείων, τον τρόπο εκκαθάρισης των οφειλών και τον τρόπο υπολογισμού της έκπτωσης.
Η κα Μακρή, τέλος, ενημέρωσε με γραπτή της απάντηση τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας για τα αποτελέσματα της συνεργασίας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση καθυστέρησης υλοποίησης των παραπάνω δεσμεύσεων θα είναι στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση