GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΑΣ + ΔΑΣ-ΟΤΑ: Ο Σκοτινιώτης σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας σε από κοινού συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν:   ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα σημεία των τοποθετήσεων τω...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας σε από κοινού συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα σημεία των τοποθετήσεων των κ.κ. Εύης Καρυδάκη, Απόστολου Νάνου και Θεόδωρου Τσαλούχα, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου και της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:
Απόστολος Νάνος
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ποιός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την υπηρεσία καθαριότητας αλλά και για τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε απαξιώνοντάς τες και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα το “δόγμα νόμος και τάξη” της συγκυβέρνησης να πετύχει το ανεμπόδιστο πέρασμα τους στους ιδιώτες.
Και δεν θα σταματήσουμε να το επισημαίνουμε, όταν μάλιστα όλες οι πληροφορίες που έχουμε τόσο για τους άλλους θεσσαλικούς δήμους, συγκλίνουν ότι πρόκειται για ενιαία τακτική. Δεν είναι μακριά το παράδειγμα της Σκιάθου και οι μεθοδεύσεις της εκεί δημοτικής αρχής.
Οι Δήμαρχοι που με κάθε μέσο στήριξαν και στηρίζουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), της ΕΕ και του κεφαλαίου, δρομολογούν με κάθε μέσο την ιδιωτικοποίηση, την διάλυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το τσάικσμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Δημοτική Αρχή Βόλου, παρά την όποια προσπάθεια της μετατροπής του μαύρου σε άσπρο, μέσω της αυτοπροβολής στα μέσα ενημέρωσης της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Ν. Οικονόμου για τα δήθεν ευεργετικά αποτελέσματα του σχεδιασμού για την καθαριότητα του Δήμου που εγκαινιάστηκε με πρώτη ενέργεια μια συνδικαλιστική δίωξη.
Τροφοδοτώντας τον Τύπο με συνεχή δελτία Τύπου αγκαζέ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όπως έκανε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, προσπαθεί μάταια η Δημοτική Αρχή να φιλοτεχνήσει το προφίλ μιας υπηρεσίας, της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου χωρίς προβλήματα. Η καθαριότητα του Δήμου Βόλου ήταν και είναι προβληματική τόσο στο κέντρο της πόλης και ακόμη χειρότερα περιφερειακά του Δήμου Βόλου , όσο και στις άλλες ενότητες. Μάλιστα, επιδεινώνεται η κατάσταση μιας και η τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρα η αποδιοργάνωσή της, τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών όσο και στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε αυτή, ώστε να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος προς τους ιδιώτες.
Η κα Οικονόμου και μέσω αυτής ο Δήμαρχος Σκοτινιώτης παρουσιάζουν σαν αποτελέσματα του σχεδίου τους για την καθαριότητα τη δουλειά άλλων. Με ξένα κόλλυβα που λέει ο λαός. Κρύβουν εντέχνως ότι τους τελευταίους μήνες, πάνω από 200 εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν, επαναλαμβάνουμε χρησιμοποιήθηκαν στυγνά από τη δημοτική αρχή για να μπαλώσει τρύπες στην καθαριότητα και να καυχιέται σήμερα για το αποτέλεσμα. Αυτοί οι 200 περίπου εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, στο πράσινο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, καθώς επίσης και σε άλλε υπηρεσίες που απασχολήθηκαν όμως στην καθαριότητα, χωρίς να έχουν καμία σχέση, πλέον έχουν βγει ξανά στην ανεργία. Η Δημοτική Αρχή, λοιπόν, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την καθαριότητα καυχιέται για τα εξής:
Γιατί χρησιμοποίησε με κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία τους δεκάδες ανειδίκευτους εργαζόμενους καλύπτοντας σοβαρά κενά που έχει ο Δήμος στον τομέα της καθαριότητας και για τα οποία όχι μόνο δε λέει κουβέντα, αλλά στηρίζει την απραπέρα συρρικνωση των θέσεων εργασίας με τη στάση που έδειξε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στις απολύσεις, το προηγούμενο διάστημα.
Πανηγυρίζει που κράτησε εκατοντάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 625€ το μήνα, που παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, μη δίνοντάς τους ούτε τα υποτυπώδη είδη για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. 
Πανηγυρίζει που τα οχήματα του Δήμου εξακολουθούν να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κόσμου.
Πανηγυρίζει που έχει καταπατήσει και τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ εξοικονομώντας για χάρη των κυρίων Φούχτελ ακόμα και το γάλα των εργαζομένων που δεν έχει δοθεί εδώ και 15 μήνες και τα είδη ατομικής προστασίας που έχουν να δοθούν εδώ και δύο χρόνια.
Τα δελτία Τύπου λοιπόν, της αντιδημάρχου, με τις αυτονόητες παρεμβάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας, που έτσι αλλιώς γίνονται εδώ και χρόνια, στα συγκεκριμένα σημεία που περιγράφονται (πχ. παρέμβαση στην Ευαγγελίστρια στις 25 Μάρτη, μέρα  γιορτής για την Ν. Ιωνία), θα προκαλούσαν τη θυμηδία ακόμη και σε ιθαγενείς που,  προφανώς, απευθύνονται. 
Προκαλούν όμως και τον κοινό νου, όταν οι “συστηματικές παρεμβάσεις - εξορμήσεις καθαριότητας, το τελευταίο διάστημα, σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας”, όπως βαπτίζει τις διαδικασίες ρουτίνας η κ. Οικονόμου, δεν είναι τίποτε άλλο από την μεθόδευση εμπέδωσης και συμφιλίωσης της τοπικής κοινωνίας, με τη μόνιμη ακαθαρσία και βρωμιά. Η «ναυαρχίδα» του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής για τα «νέα ήθη» στην καθαριότητα που φέρνει, οι «επιθετικές παρεμβάσεις» όπως τις ονομάζει δεν είναι τίποτε άλλο από το εξής:
Θα έρχονται τα συνεργεία να καθαρίζουν - μπούγιο (γιατί δεν θα υπάρχει επαρκές προσωπικό) μια φορά στις 2 ή τις 3 εβδομάδες και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα «κόψτε το λαιμό σας». Μετά τις 2-3 βδομάδες που θα έχετε πνιγεί στο σκουπίδι θα ξαναερχόμαστε.
Και όλα τα παραπάνω για τον εξής κύριο λόγο:
Αυτή η μορφή είναι πιο ταιριαστή από τη μία στη συρρίκνωση της καθαριότητας και την αποδιοργάνωσή της ώστε να έρθουν σα σωτήρες αύριο οι ιδιώτες να «σώσουν την πόλη από τη βρωμιά», αλλά και από την άλλη να βρουν έτοιμο το έδαφος για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού αν στο δήμο δίνουν 625€ χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα, όπως έγινε με τους πενταμηνίτες και όπως έχει σχέδιο η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν την πολιτική της, τότε οι εργολάβοι θα νομιμοποιούνται να δίνουν 200-300 €.
Αυτό είναι το σχέδιο για την αποδιοργάνωση της καθαριότητας που προκλητικά διαφημίζει η Δημοτική Αρχή.
Σε όλα αυτά όμως οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν φρένο. Να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Να γίνει υπόθεση των σωματίων, των φορέων και των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές η καθαριότητα, όπως και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που κατακτήθηκαν από αγώνες των προηγούμενων χρόνων
Θεόδωρος Τσαλούχας
Την προηγούμενη Παρασκευή 22-3, οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγείλαμε τις ελλείψεις σχετικά με τα είδη ατομικής προστασίας,  το γάλα, τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από κτεο, στην επιθεώρηση εργασίας, όχι μόνον για τους  εργαζόμενους αορίστου χρόνου όλων των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου αλλά και για τους πενταμηνίτες και οκταμηνίτες. Περιμένουμε η  απάντηση της Δημοτικής Αρχής,  να μην κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τις προηγούμενες φορές, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες και απειλώντας τους με ΕΔΕ.
Σας παραθέτουμε και μερικά παραδείγματα  που καθρεφτίζουν  την κατάσταση της υπηρεσίας:
Υπάρχουν οχήματα που εξακολουθούν  να κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. (Πορταριά)
Ο τεχνίτης κάδων, ελλείψει προσωπικού και με εντολή της αντιδημάρχου, κουρεύει πεζοδρόμια, και οι κάδοι έχουν αφεθεί στη τύχη τους με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται. 
Τα απορριμματοφόρα  για  την υπογείωση των κάδων δεν έχουν σύστημα πέδησης με ορατό το ενδεχόμενο της ανατροπής του οχήματος.
Ο οδηγός του οχήματος δεν έχει άδεια χειριστού γερανοφόρου.
Ο  προϋπολογισμός για τις υπερωρίες είναι 14100 ευρώ για τους μόνιμους, και 41000 για τους αορίστου. Ο νόμος  όμως μιλά για 20 ώρες τα σαββατοκύριακα  συν 20 ώρες τα νυχτερινά συν 16 ώρες  της πολιτικής προστασίας, φτάνουμε συνολικά 52 ώρες το μήνα.
Σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης, αυτές οι υπερωρίες  καλύπτουν μόνο ένα τρίμηνο. Με την έλλειψη προσωπικού , με τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλα τα Σαββατοκύριακα νυχθημερόν, πως θα καλυφθούν οι υπερωρίες;
Αυτό είναι το πολυδιαφημιζόμενο σχέδιο για την καθαριότητα που παρουσίασε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου κατά εντολή της δημοτικής αρχής.
Εύη Καρυδάκη
Η στοχοποίηση από ορισμένους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, των συνδικαλιστών της ΔΑΣ-ΟΤΑ και των εργαζομένων που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ, η αναφορά, η εισαγγελική παρέμβαση όσα έγιναν τις ημέρες των κινητοποιήσεων, όσα ακολούθησαν με τα ειδικά παρουσιολόγια, με τις απειλές για εισαγγελέα στο Διευθυντή Οικονομικών και τον προϊστάμενο μισθοδοσίας για να παρθούν από τους εργαζόμενους με τη μία όλες οι ημέρες των απεργιών και όχι σταδιακά, όπως σε όλους τους άλλους δήμους, η  πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη Τσαλούχα, η διαρροή προσωπικών δεδομένων για τις άδειες του Τσαλούχα, τα κακοήθη δημοσιεύματα, και όλα όσα μεθοδεύονται, σε καμμία περίπτωση  δεν μπορούν να κρύψουν την  πολιτική εκτράχυνση της Δημοτικής Αρχής.
Το έγγραφο του Διευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου που αποστέλλεται στην αντιδήμαρχο καθαριότητας Ν. Οικονόμου με κοινοποίηση και στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η Δημοτική Αρχή έχει στόχο  την αποδιοργάνωση της καθαριότητας, την απαξίωση της, και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της αντιδημάρχου κ. Οικονόμου  και του Δημάρχου  κ. Σκοτινιώτη, περί της αναδιοργάνωσης της.  Η Δημοτική Αρχή με τις μεθοδεύσεις της είναι πολιτικά έκθετη απέναντι στους εργαζόμενους.
Οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται. Με το απολογητικό έγγραφο του Διευθυντή καθαριότητας, αποδεικνύεται ότι ο πολιτικός προϊστάμενος  παρεμβαίνει στη διοικητική δομή με στόχο την άμεση διάλυση της υπηρεσίας και όχι την αναδιοργάνωση της. Κι αυτό το δικαίωμα δεν το έχει και θα το σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση