GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα-Τώρα: Κοινή πορεία Λαϊκών Συνελεύσεων - Φοιτητών - εργαζομένων σε ΕΒΟ και Δήμο

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Πατρών, μετά τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στο χώρο του Τεχνολογικού Ιδρ...

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Πατρών, μετά τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στο χώρο του Τεχνολογικού Ιδρύματος.
Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο μεγάλο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ, αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι και την επόμενη Πέμπτη 19 Απριλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση.

Εξάλλου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ώρα 6 μ.μ. νέα πορεία διαμαρτυρίας με συγκέντρωση αρχικά στην πλατεία Γεωργίου μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις. Διαμαρτύρονται όπως αναφέρουν οι φοιτητές όχι μόνο πλέον για το σχέδιο «Αθηνά» αλλά και για τους τραυματισμούς των συμφοιτητών τους.

Στη πορεία συμμετέχουν εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου και στο Δήμο.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνει και την έκφραση της αντίδρασης ενέντια στην πολιτική που οδηγεί στη στέρηση κοινωνικών αγαθών από τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή τους οι λαικές συνελεύσεις αναφέρουν:

"Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την επίθεση τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Τα νέα χαράτσια, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ανεργία, έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στο όριο της επιβίωσης, αφού αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η στέγη, η τροφή, το νερό.
Στα 3 αυτά χρόνια μνημονίου στη χώρα μας, αν κάτι έχουμε καταλάβει όλοι, είναι ότι κανένας αγώνας, όσο ηρωικός και αν είναι, δεν μπορεί μόνος του να κερδίσει. Για αυτό καλούμε όλους όσοι αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική, συλλόγους, σωματεία, συλλογικότητες να συντονίσουμε τις δράσεις μας σε ένα μέτωπο αλληλεγγύης και αντίστασης, για να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή.

Ως πρώτη ενέργεια, καλούμε όλους τους φορείς και όλο το λαό της Πάτρας σε συλλαλητήριο, για το δικαίωμα όλων μας στα κοινωνικά αγαθά την Παρασκευή 12/4 στις 18:00 στην πλ.Γεωργίου."

Επίσης αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου το πρωί να προχωρήσουν στην κατάληψη των ταμείων της ΔΕΗ.

Ανακοίνωση από ανεξάρτητους φοιτητές του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού

Φασιστικά χαρακτηρίζουν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο χώρο του ΤΕΙ, οι ανεξάρτητοι φοιτητές του τμήματος επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Ως ανεξάρτητοι φοιτητές του τμήματος επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων καταδικάζουμε κάθε μορφή φασισμού και βίας τόσο στην κοινωνία μας όσο και στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Την Πέμπτη 9/4 γίναμε μάρτυρες δολοφονικών επιθέσεων εναντίον συμφοιτητών μας από μπράβους και υψηλόβαθμο στέλεχος της νεολαίας του Πασοκ.

Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες βαρβάρων γεγονότων που με σίδερογροθιές και γάντια του μποξ οι παραπάνω δεν δίστασαν να χτυπήσουν μέχρι και κοπέλες.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά.

Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ ως ηθική αυτουργό σε αυτά τα φασιστικά γεγονότα, την στάση του προέδρου μας Σωκράτη Καπλάνη που δεν καταγγέλλει ευθέως τι ακριβώς έγινε και τολμάει να λέει πως ήταν υπό ομηρία. Στα μέσα όμως δεν ανέφερε οτι "υπό καθεστώς ομηρίας" έτρωγε πίτσες και σουβλάκια κάνοντας πλάκα με συναδέλφους του και ταυτόχρονα μας ειρωνευόταν.

Καμία τρομοκρατία δεν θα σταματήσει τον αγώνα μας για την απόσυρση του σχεδίου Αθήνα.

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για ότι πραγματικά μας ανήκει.

Ομάδα ανεξάρτητων φοιτητών επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων». patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση