GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Τουρκία ο Αμπάς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Στην Τουρκία θα μεταβεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχνούντ Αμπάς, με σκοπό να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Ρετ...

Στην Τουρκία θα μεταβεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχνούντ Αμπάς, με σκοπό να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοινώθηκε σήμερα... από επίσημη παλαιστινιακή πηγή.

Το Σάββατο, λοιπόν, και την Κυριακή ο Αμπάς θα συζητήσει επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της επίσκεψης αυτής γίνεται ενώ ο Ερντογάν γνωστοποίησε την Κυριακή την πρόθεση του να επισκεφθεί την λωρίδα της Γάζας (την οποία κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς) στα τέλη Μαΐου, έπειτα από ένα ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η Φάταχ, το εθνικιστικό παλαιστινιακό κίνημα με αρχηγό τον Αμπάς και έδρα τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, το οποίο είναι αντίπαλο της Χαμάς, επέκρινε το σχέδιο του Ερντογάν σχολιάζοντας πως ενισχύει την ενδοπαλαιστινιακή διαίρεση. «Οποιοσδήποτε επίσημος, Άραβας, μουσουλμάνος ή ξένος, επισκέπτεται τη λωρίδα της Γάζας χωρίς να απευθυνθεί στη νόμιμη παλαιστινιακή ηγεσία, καθιερώνει και ενισχύει τη διαίρεση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη και τη λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε τη Δευτέρα ο Αζάμ αλ-Άχμαντ, ηγέτης της Φάταχ, σε δήλωση που έκανε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της Παλαιστίνης.

Ο Αμπάς θα θίξει το θέμα αυτό στην συνάντηση με τον Ερντογάν, όπως διευκρινίστηκε.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, ο Ζιγιάντ αλ-Ζάζα, εξέφρασε την Κυριακή την ελπίδα ότι η προσεχής επίσκεψη του Ερντογάν στον παλαιστινιακό θύλακο θα ανοίξει «νέες δυνατότητες για να τερματιστεί ο αποκλεισμός» του παλαιστινιακού αυτού εδάφους από το Ισραήλ.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση