GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με στόχο την προστασία της ΑΟΖ, ξεκινάει ο διάλογος Κύπρου-Ισραήλ για την ενέργεια

Τα συμφέροντά τους στον χώρο της ενέργειας επιχειρούν να διασφαλίσουν Κύπρος και Ισραήλ, με τις δύο χώρες να περνούν στο πρακτικό μέ...

Τα συμφέροντά τους στον χώρο της ενέργειας επιχειρούν να διασφαλίσουν Κύπρος και Ισραήλ, με τις δύο χώρες να περνούν στο πρακτικό μέρος της συμφωνηθείσας συνεργασίας τους.
 Οπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξη του στην κυπριακή «Καθημερινή της Κυριακής», οι δύο χώρες θα διεξάγουν έναν «Διάλογος για τη Στρατηγική Ασφάλειας σε θέματα Ενέργειας», ο οποίος «ουσιαστικά θα αφορά τους τρόπους προστασίας των ΑΟΖ των δύο χωρών, με ότι αυτό συνεπάγεται».
Παράλληλα ο κ. Κασουλίδης σημειώνει πως η εξομάλυνση των σχέσεων Τελ Αβίβ-Αγκυρας «ποσώς επηρεάζουν τις σχέσεις του Ισραήλ με την Κύπρο, διότι η Κύπρος είναι το μοναδικό προβλέψιμο γειτονικό κράτος του Ισραήλ και συνεπώς αποτελεί σημείο σταθερότητας». Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε τα εξής: «Εμείς αποδείξαμε ότι και με αριστερή κυβέρνηση και με δεξιά κυβέρνηση η πολιτική απέναντι στο Ισραήλ είναι η πολιτική της φιλίας. Γιατί; Διότι είμαστε σε θέματα αξιών πάρα πολύ πιο κοντά στο Ισραήλ και εμείς και η Ελλάδα παρά η Τουρκία».
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ακόμη πως οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν επιτυχώς ίσως ακόμη και πριν την επίσκεψη, τον Μάιο, του προέδρου Αναστασιάδη ,στο Τελ Αβίβ.

1 σχόλιο

  1. Η απάτη με τις φοιτητικές εκλογές.

    Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ψήφισαν στα ΑΕΙ περίπου 65.000 φοιτητές και στα ΤΕΙ ( σύμφωνα με την ΠΣΚ ) 27.000 σπουδαστές, δηλαδή συνολικά περίπου 92.000 ( αν δεν έχει υπάρξει νοθεία σε κάποιες σχολές με περισσότερα ψηφοδέλτια.
    Κάθε χρόνο εισάγονται στα ΑΕΙ-ΤΕΙ περίπου 80.000 υποψήφιοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 350.000 ενεργοί φοιτητές και σπουδαστές, χώρια οι φοιτητές- σπουδαστές που χρωστούν μαθήματα σε μεγαλύτερα έτη από τα χρόνια φοίτησης. Με απλά λόγια, ψήφισε λιγότερο από 1/3 των φοιτητών-σπουδαστών και η "πρώτη δύναμη" ΔΑΠ πήρε περίπου 40.000 ψήφους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ, δηλαδή το 1/10 του συνόλου των φοιτητών-σπουδαστών, ενώ η ΠΑΣΠ πήρε 17.000 ψήφους, με μεγάλες απώλειες σε ψήφους και ποσοστά, δηλαδή το 1/20 των φοιτητών- σπουδαστών. Και αυτές οι δύο παρατάξεις πανηγυρίζουν,μάλλον επειδή οι φοιτητές και σπουδαστές τους έφτυσαν κατάμουτρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση